/ Stryn

Aaboen satser på Stryn

– Jeg er overbevist om at dette skal gå, sier Stryn Sommerskisenters nye eier, Idar Aaboen.

Sist oppdatert: 11. november 2014 kl 14.39
– HAR LIVETS RETT: Idar Aaboen er ny eier av Stryn sommerskisenter, og han er overbevist om at skisenteret kan leve godt med kontroll på økonomien og realisme i drift og investeringer. Foto: Emil Eriksson
– HAR LIVETS RETT: Idar Aaboen er ny eier av Stryn sommerskisenter, og han er overbevist om at skisenteret kan leve godt med kontroll på økonomien og realisme i drift og investeringer. Foto: Emil Eriksson
Lesetid: 3 minutter

Driftssjefen fra sist sommer kjøpte det konkursrammede sommerskisenteret forrige uke. Nå er målet å ha stålkontroll på utgiftene, åpne stolheisen neste sommer –og unngå urealistiske luftslott.

LES OGSÅ: Aaboen kjøper Stryn sommerskisenter

Realisme og kontroll

– Det blir ikke noe fantasiopplegg hvor vi skyter etter stjernene her. Målet er å få Stryn sommerski tilbake til storhetstiden på 90-tallet. Jeg har lyst på mye, men det krever kontroll på drift og kostnader, sier Aaboen til Fri Flyt.

Han har jobbet totalt 16 sesonger på Stryn Sommerskisenter, og startet sin første sommer på Tystigbreen i mai 1989. Nå er både det gamle driftsselskapet og eiendomsselskapet avviklet, og skisenteret starter med blanke ark. De forrige eierne, Moods of Norway, Stryn kommune og Nordfjord kjøtt er ute av eiersiden.

– Alt gammelt rusk er rydda opp i nå. Med et realistisk forhold til kostnader er det mulig å holde liv i Stryn sommerskisenter, sier Aaboen.

Han har en businesspartner på gang, men papirene er ikke signert, og han vil foreløpig ikke avsløre hvem det er.

_EEP5929s
_EEP5929s

ERFAREN EIER: Idar Aaboen har jobbet 16 somre på Stryn sommerskisenter. Nå satser den nye eiere på videre drift –uten urealistiske luftslott på Tystigbreen. Her skrur han stolheis for n´te gang. Foto: Emil Eriksson

Ingen breheis

Det blir ingen breheis med det første, men skisenterets nye eier lover stabil drift i framtiden –og forhåpentligvis heis til topps på lengre sikt. Breheisen har blitt tatt ned og satt opp hver sesong fram til i fjor, til en prislapp på en halv million kroner hver gang.

– Til sommeren er målet å få i gang stolheisen og levere gode arrangementer, som Strynefestivalen i fjor. Vi satser også på å bygge parkelementer langs løypa under stolheisen. Men vi må holde beina på jorda, sier Aaboen.

– Hva med på lengre sikt?

– Videre planer må jeg jobbe videre med før jeg kan avsløre noe, men det ligger et kjempepotensial i området på Tystigbreen, både for ski, brevandring og andre typer turisme.

Krever stolheis til topps

Den gamle breheisen er i dårlig stand, med mange pålegg fra taubanetilsynet. Bare å sette den i godkjent stand er en kostbar affære, og i tillegg kommer utgiftene med montering på breen. Noe som ikke kommer til å skje med det første.

– Slik breen er nå må det stolheis til for å forsvare en toppheis. Det mest realistiske i dag –på lang sikt- er å kjøpe en brukt stolheis fra Alpene, sier Aaboen.

– Det er nærmest en årlig tradisjon at Stryn sommerskisenter går konkurs. Kommer det til å skje i 2015?

– Jeg har ikke lommene fulle av penger, men jeg tror dette kommer til å gå bra. Men det går ikke å gardere seg mot alt. Nå håper jeg på masse snø i vinter, slik at vi får en god sommer i 2015.

Publisert 11. november 2014 kl 14.39
Sist oppdatert 11. november 2014 kl 14.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen