Martin Venedik overrasket med nakenstunt

Her gjør Martin backflip naken

Da Sogndal freeride ble avlyst, tok Martin Venedik saken i egne hender. Samtidig brukte han anledningen til å gjøre et noe spesielt stunt.

Sist oppdatert: 30. mars 2023 kl 09.21
Lesetid: 3 minutter

Lørdag 25. mars gikk Sogn videogames av stabelen for første gang. Dette er en konkurranse satt i gang av Martin Venedik, som et alternativ til Sogndal Freeride som ble avlyst.

Fire lag brukte dagen til å samle klipp for å lage den beste videoen og kjempe om å vinne konkurransen.

– På morgenen snakket vi om at vi burde hatt med noe som gir bonuspoeng. Også har instagramsiden "meme.the.pudderalarm" et game som heter Game of pudderalarm, og der er en av challengene å gjøre nakenbackflip ut av steinen som er i Heggmyrane. Jeg tenkte dette var en perfekt anledning til å gjøre det, sa Martin Venedik til Fri Flyt etter nakenstuntet.

Det ble delt inn i tilfeldige lag på to og to, der et lag ble til tre pågrunn av et oddetalls antall deltagere. Kravet var å filme hverandre hele dagen og ha en maks to minutter lang video som skulle dømmes av de andre deltagerne lørdag kveld.

– Hele konseptet er noe jeg har tenkt på en god stund og hatt lyst til å prøve ut. Og når flere av deltakerne som egentlig skulle på Sogndal freeride fortsatt ville komme til Sogndal og gjøre noe kult, var det en perfekt mulighet til å teste det ut, sier Venedik til Fri Flyt.

Totalt stilte ni deltakere til konkurransen.

– Etter et løpermøte ble de sammen enig om dommerkriterer. Hovedkriteriene var kreativitet, drapå-stemning, linjer, teknisk kjøring og filming/redigering. I tillegg gikk alle inn med 150 kroner hver som gikk i en samlet premiepott som vinnerlaget stakk av med. Samtidig var vi så heldig å få med oss sponsorer til konkurransen.

KONKURRANSE: Karl-Kristian Muggerud, Svein Løkken og Andre Solbakken viser frem filmen sin. Foto: Privat
KONKURRANSE: Karl-Kristian Muggerud, Svein Løkken og Andre Solbakken viser frem filmen sin. Foto: Privat

Konkurransedagen startet med at alle tok heisen i Heggis opp sammen, også var det fritt fram i hele anlegget.

– Det bygde virkelig opp stemninga at vi ikke så hverandre i løpet av dagen, og ikke hadde peiling på hva de andre lagene hadde gjort. På slutten av dagen var vi alle spente på hva som skulle vises frem, sier Venedik til Fri Flyt.

Venedik forteller at det kom en god gjeng for å se på, heie og flire av det gjengen hadde fått filmet i løpet av dagen. Alle deltagerne satt med et ark hvor de skrev ned en poengsum til hvert team.

Årets beste film ble laget av Karl-Kristian Muggerud, Svein Løkken og Andre Solbakken. De hadde det så travelt med å redigere at de måtte kjøre playback for å få musikk på filmen. Laget vant hvert sitt weekend pass i Sogn skisenter og fikk dele premiepotten seg i mellom.

Se video av vinnerfilmen her:

På andreplass endte unge og lovende Ask Aaberget og Ellan Skogum. De ble stolte eier av nye staver fra SGN skis.

Se video av andreplassen her:

Øystein Aasheim og Omund Sletten ble årets campere for å komme å kjøre et lite felt av anlegget. De vant real turmat fra Intersport Sogndal.

Se videoen av årets campere her:

– Hans Petter Bakke og meg selv måtte ta til takke med en sterk sisteplass og vant skismøring fra Intersport for å få bedre gli til neste år, forteller Venedik.

Se videoen som kom på sisteplass her:

Venedik forteller også om at han har fått gode tilbakemeldinger på konseptet og mange har vist interesse for gjentagelse.

– Selv synes jeg det var utrolig artig og god suksess, så nå er det bare å lade opp til neste års Sogn videogames.

GOD GJENG: Totalt stilte ni deltakere til konkurransen og det var god stemning. Foto: Privat
GOD GJENG: Totalt stilte ni deltakere til konkurransen og det var god stemning. Foto: Privat

Publisert 29. mars 2023 kl 12.22
Sist oppdatert 30. mars 2023 kl 09.21
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen