Nå er det snøfest i Chamonix: – 80 centimeter nysnø på to døgn

Endelig har snøen kommet til Chamonix. – Årsbeste, sier Martin Leite Gilleshammer.

Sist oppdatert 6. februar 2017 kl 11.14
GODE FORHOLD: Endelig ble skiforholdene i Chamonix gode. Foto: Martin Leite Gilleshammer
GODE FORHOLD: Endelig ble skiforholdene i Chamonix gode. Foto: Martin Leite Gilleshammer

Chamonix har i likhet med resten av Norge og Europa lidd under en mild og nedbørsfattig vinter. Denne helga snudde det derimot til de grader, og det populære skiområdet har fått et realt snødump. 

– Etter to uker på skare og is var dette veldig, veldig gøy. En meter påfyll var det vi trengte, sier Martin Leite Gilleshammer til Fri Flyt.

Vi får tak i Gilleshammer mens han sitter i Grands Montets-gondolen i Chamonix. Han er blant de som var på rett sted til rett tid da snøen lavet ned i helga. Ifølge Gilleshammer, som er en svært god frikjører, kom det 80 centimeter totalt siden lørdag, og 40 av de kom natt til i dag, mandag. 

– Det var mange spisse albuer og kjemping om å komme til gondolen i dag. Det ble en kamp mot 300 franskmenn. Det er første uke av fransk ferie i dag, så det er mye, mye mer folk enn vanlig, ler Gilleshammer fra Gondolen.

Se video her:

Han har vært i Chamonix i to uker, og var svært glad for forholdene nå endelig var på plass etter flere snøfattige uker. Blant annet ble verdenscupen i frikjøring avlyst på grunn av dårlige skiforhold i området.

Før helgen skrev derimot Fri Flyt at Chamonix og Engelberg var blant skistedene som skulle få rikelig med snømengder. Værmeldingene traff til de grader, og Chamonix kan nå nyte godt av mengder med nysnø.

Han og kameratene har holdt seg i Grands Montets. Gjengen i Chamonix er klare på at dette er de beste forholdene så langt i år.

– Dette er nok de beste forholdene i Chamonix i år. Tidligere har det dårlig base.

Ifølge Fri Flyts snøvarsel kan Gilleshammer og kameratene vente seg noe mer snø i dagene framover, men i moderate mengder. På onsdag og mot torsdag kommer et snødump på 10-15 centimeter.

Se forresten video fra Engelberg nedenfor:

Publisert 6. februar 2017 kl 11.04
Sist oppdatert 6. februar 2017 kl 11.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen