Nå blir det dyrt å ikke oppføre seg på Mont Blanc

Frankrikes president, Emmanuel Macron, mangledobler bøtene for uønsket adferd på Mont Blanc.

Sist oppdatert 14. februar 2020 kl 12.03
MER DE GLACE: Mer de Glace-massivet i Chamonix vil bli en halv mil kortere innen 2050. Nå engasjerer den franske presidenten seg. Foto: Chamonix webcam
MER DE GLACE: Mer de Glace-massivet i Chamonix vil bli en halv mil kortere innen 2050. Nå engasjerer den franske presidenten seg. Foto: Chamonix webcam

Emmanuel Macron er i disse dager på besøk i Chamonix for å se på utviklingen til den kjente isbreen Mer de Glace. Samtidig lanserer han en rekke forslag for å beskytte isbreen. Særlig er det den økende turismen til det populære ski- og klatrestedet som bekymrer presidenten.

Derfor øker de nå bøtene kraftig for uønsket atferd. I fjor bad ordføreren i Chamonix om tiltak for å begrense påkjenningen fjellområdet nå har. Der heves np bøtene fra dagens nivå på rett i underkant av 400 kroner til mellom 7500 kroner og 15000 kroner, skriver NRK.

I tillegg må nå klatrere som skal bestige fjelltoppene ha med spesifisert utstyr, si hvilken rute de planlegger og om de har reservert hvilkeplasser. Det skal også opprettes et naturreservat i området, og det blir forbudt med tungtransport i nærliggende områder.

I forrige uke skrev Fri Flyt om utviklingen av isbreene i Alpene. Der beskrev tindevegleger og klimaforsker Halvor Dannevig situasjonen på Mer de Glace på følgende måte:

– Mer de Glace i Mont Blanc-massivet, vil bli 5-6 km kortere innen 2050. Om den blir helt borte innen år 2100 kommer an på om vi får redusert utslippene.

Macron lar seg også påvirket av situasjonen til Mer de Glace.

– Jeg hadde ikke ventet så kraftig nedsmelting, som vi er vitne til. Det gjør et sterkt inntrykk.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Publisert 14. februar 2020 kl 12.03
Sist oppdatert 14. februar 2020 kl 12.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen