Beitostølen og Raudalen Skiheiser

Beitostølen skisenter står ved foten av Jotunheimen og inntil Norges mest beryktede hyttegrend. Like ved finner du klassiske toppturer og frikjøring i Raudalen - en del av samme skisenter!

Sist oppdatert: 15. oktober 2021 kl 12.00
Bitihorn frikjøring topptur randonee ski alpint skisenter beitostølen
Selve anlegget er beskjedent, men fjellene rundt har mye fint. Her nedkjøring fra Bitihorn.
Lesetid: 3 minutter

Beitostølen er en gjennomført og veldrevet skidestinasjon 900 meter over havet, ved inngangen til Jotunheimen. Solforholdene og utsikten er enestående, og høyden gir god snøsikkerhet. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Her er det ganske slake carving-løyper som gjelder. Men hvis det ikke er din greie ligger løsningen nær. Den heter Raudalen, og har felles heiskort med Beitostølen. Der er løypene brattere og du finner bra offpistekjøring.

 

Løypekart og snøforhold

Bitihorn Raudalen Beitostølen skisenter alpint ski snowboard løypekart pistenkarte
Raudalen skisenter til venstre, Bitihorn øverst og en hel haug langrennsløyper innimellom.

Løypene på Beito går rett opp i høgget fra midten av sentrum, mens Raudalen på andre siden av dalsøkket nedenfor Beitostølen krever en gratis skibusstur på 15 minutter.

Parken er slettes ikke verst, og opptar et ganske stort område, selv om den er ganske slak og har vekt på enkle rails, men også noen få hopp. 

Det mangler ikke på varmestue og servering da du har hele Beitostølen sentrum tilgjengelig for å få dekket dine behov ved bunnen av heisen.

Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Beitostølen skisenter.

 

Offpiste og topptur

Siden Beitostølen-heisen bare gir deg 150 høydemeter og slakt terreng, er det lite spennende å melde om derfra. Men Raudalen, derimot, har nesten tre ganger så mye høydeforskjell, få besøkende og masse spennende terreng å kjøre i.

Bitihorn Raudalen Beitostølen skisenter alpint ski snowboard løypekart pistenkarte
Frikjører Torgrim Vole midt i et kjempehøkk i Raudalen. Foto: Vegard Breie

Det meste av freeride - terreng i Raudalen finner du ut i skogen ski venstre fra toppen av heisen. Du finner flere åpne glenner på vei ned innimellom trærne, og noen bratte bekkedaler.

Toppturmulighetene i området er store. Selve byfjellet for beitostølen, Bitihorn, er et passende toppturfjell, og mange god toppturer fra Valdresflya, som f.eks. Rasletind.

Fri Flyt - reportasjer

Her er en turreportasje fra de beste fjellene i området, bl.a. Bitihorn.

Se også saken vår fra Fagerdalen, kun ti minutters kjøring fra Beitostølen.

Valdresflya er også et utmerket sted å kite på!

Her finner du alle sakene vi har laget om Beitostølen tidligere.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Du må som hovedregel kjøre bil til Beitostølen. Her finner du anlegget på google maps.  Skal du over dalsøkket til Raudalen, finner du det her

Det går en lokal, gratis skibuss mellom Beitostølen og Raudalen. Du kan også kjøre kollektivt til og fra Oslo med bussen, Valdresekspressen går hele året.

Det finnes flere hotell og utallige hytter som tilbyr overnatting i området. Hotellbarer og lodge utgjør afterski-tilbudet - du har 4-5 utesteder å velge mellom i sentrum.

  

Beitostølen skiheiser ved Jotunheimen

Beitostolen.com

61 35 13 50

Antall heiser: 8

Antall nedfarter: 19

Lengste nedfart: 1440 m

Høydeforskjell: 365 m 

Heiskort: 390 kroner (heiskortet er felles for Raudalen og Beito)

Hvor: 223 km fra Oslo, 320 km fra Bergen, 491 km fra Trondheim

Publisert 15. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 15. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen