Søndag ble det klart at stolheisen i Raudalen Alpinsenter på Beitostølen ikke lenger vil være i drift. Selskapet Raudalen Alpin AS har gått med 13 millioner kroner i underskudd de siste fem årene, og er nødt til å ta grep for å sikre balanse i regnskapet. Det innebærer nedleggelse av stolheisen - som ifølge styrelder Atle Hovin har stått for halvparten av kostnadene.

– Den er dyr i drift, med vedlikehold og alt som har med den heisen å gjøre. Den er også veldig lite i bruk. Bare ti prosent av den totale trafikken går med stolheisen. Vi vil ha åpent lengst mulig, og levere et godt skiprodukt. Da blir det kostnad/nytte, og denne må gå, sier Hovin til Fri Flyt.

Annonse

Han sier heisen, som baserer seg på natursnø, har skapt mye negativitet. Den står altså for ti prosent av skitrafikken - altså av 90.000 turer var 9000 med stolheisen. Da ble valget også enklere.

– Det har vært begrensa hvor mye folk har kunnet bruke den. Natursnøen får du ikke gjort noe med. Vi har vurdert å investere i snøproduksjonsanlegg, men det koster fort opp mot 10 millioner kroner. Vi har fått klager på at heisen går for tregt, og da hører den ikke med i fremtiden. Da må vi gjøre et valg og rydde opp i økonomien, sier Hovin.

Han håper selskapet vil være i balanse innen ett til to år, og har planer om å sette opp ekspressheis. Skianlegget tilbyr forøvrig en av Norges beste skogskjøringer.

– Du kan ikke investere med et selskap som blør. Men målet er å sette opp ekspressheis. Det er det som gjelder der. Men da må det først være bærekraftig og i balanse.

Beitstølen åpent forøvrig skiheisen for tre helger siden.