Raudalen legger ned stolheisen: – Spiser for mye kostnader

Skianlegget på Beitostølen stenger stolheisen. Årsaken er for lite bruk og for høye kostnader.

Sist oppdatert 25. november 2019 kl 15.38
RAUDALEN: Her er Fri Flyts redaktør Henning Reinton i Raudalen. Foto: Vegard Breie
RAUDALEN: Her er Fri Flyts redaktør Henning Reinton i Raudalen. Foto: Vegard Breie

Søndag ble det klart at stolheisen i Raudalen Alpinsenter på Beitostølen ikke lenger vil være i drift. Selskapet Raudalen Alpin AS har gått med 13 millioner kroner i underskudd de siste fem årene, og er nødt til å ta grep for å sikre balanse i regnskapet. Det innebærer nedleggelse av stolheisen - som ifølge styrelder Atle Hovin har stått for halvparten av kostnadene.

– Den er dyr i drift, med vedlikehold og alt som har med den heisen å gjøre. Den er også veldig lite i bruk. Bare ti prosent av den totale trafikken går med stolheisen. Vi vil ha åpent lengst mulig, og levere et godt skiprodukt. Da blir det kostnad/nytte, og denne må gå, sier Hovin til Fri Flyt.

Han sier heisen, som baserer seg på natursnø, har skapt mye negativitet. Den står altså for ti prosent av skitrafikken - altså av 90.000 turer var 9000 med stolheisen. Da ble valget også enklere.

– Det har vært begrensa hvor mye folk har kunnet bruke den. Natursnøen får du ikke gjort noe med. Vi har vurdert å investere i snøproduksjonsanlegg, men det koster fort opp mot 10 millioner kroner. Vi har fått klager på at heisen går for tregt, og da hører den ikke med i fremtiden. Da må vi gjøre et valg og rydde opp i økonomien, sier Hovin.

Han håper selskapet vil være i balanse innen ett til to år, og har planer om å sette opp ekspressheis. Skianlegget tilbyr forøvrig en av Norges beste skogskjøringer.

– Du kan ikke investere med et selskap som blør. Men målet er å sette opp ekspressheis. Det er det som gjelder der. Men da må det først være bærekraftig og i balanse.

Beitstølen åpent forøvrig skiheisen for tre helger siden. 

Publisert 25. november 2019 kl 15.38
Sist oppdatert 25. november 2019 kl 15.38
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen