/ Folk

Slik minnes vennene Benjamin Hjort

Benjamin Hjort (37) satte dype spor i både ski- og padlemiljøet. Nå minnes en hel verden hans vinnende vesen.

Sist oppdatert: 25. april 2016 kl 15.29
VENNER: Benjamin Hjort har skaffet seg venner i alle verdens hjørner. Her er Ricky Lambert (t.v.), Corey Boux, Benjamin Hjort, Mark Basso og Jamie Wright på tur i Stikine.
VENNER: Benjamin Hjort har skaffet seg venner i alle verdens hjørner. Her er Ricky Lambert (t.v.), Corey Boux, Benjamin Hjort, Mark Basso og Jamie Wright på tur i Stikine.
Lesetid: 2 minutter

– Han var en fantastisk person med en utrolig innstilling til livet. Jeg var i sjokk da jeg fikk beskjeden om hans bortgang i dag. Jeg håper du er på bedre sted med høy vannstand og bunnløs pudder. Skål, Benji, skriver padlestjerna Evan Tyler Garcia på sin Facebook.

Søndag kveld omkom Benjamin Hjort (38) etter en skredulykke i Aurland i Sogn og Fjordane. Ulykken skjedde i 13-tiden, og den mangeårige friluftsfotografen ble bekreftet omkommet 18.30 på Haukeland universitetssjukehus.

Hjort har gjennom en utrolig fotokarriere satte dype spor i alle verdens hjørner. For Fri Flyt har han vært på reportasjeturer til både Canada og Corsica, og i tråd med sitt snille og sosiale vesen har han fått padle- og skivenner hvor hen ferden har gått.

– Takk for at du tok meg med på tur. Takk for all hjelpen din, dine idealer, forslag og opplevelser du delte så raust. Gode, snille, glade, hjelpsomme og rause Benjamin, skriver randoutøver Lars Erik Skjervheim fra Voss på sin Facebook-profil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

11-54-00_ordinary_1200
11-54-00_ordinary_1200

MINNES: Benjamin Hjort tok dette bildet av Evan Garcia i Teigdalselva.

– Blir sårt savna

Gerd Serrasoles, verdens raskeste brattpadler, mottok også nyheten med sorg.

– Han var så vennlig. I tillegg til å være en god padler, var han også en utrolig fotograf.

Odd Arne Olderbakk i NRK sin naturredaksjon har jobbet tett med Hjort i flere produksjoner. 

– Tettest samarbeid hadde vi på serien «Drømmeturen» der Benjamin var en av de to fotografene som filma serien. Benjamin blir sårt savnet, sier Olderbakk til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

11-54-29_ordinary_1200
11-54-29_ordinary_1200

SOSIAL: Hjort beskrives som en sosial person. Her er Ron Fischer (t.v.), Tomas Marnics, Benjamin Hjort og Lukas Wielatt.

– Hjertet mitt er knust

En av de som var mest på tur med Benjamin Hjort, er den kanadiske padleren Mark Basso.

– Hjertet mitt er knust etter tapet av en stor venn. Personligheten og vennligheten din flyttet fjell, og bildene dine stanset tiden. Tusen takk for at du gjorde vann både hvitere og lysere. Du vil alltid bli savnet.

Også Norges beste kvinnelige padler, og mangeårig turkamerat med Hjort, Mariann Sæther, er knust etter tapet av Hjort.

– Sorgen er en hjemløs kjærlighet, skriver Sæther på Facebook.

Publisert 25. april 2016 kl 17.00
Sist oppdatert 25. april 2016 kl 15.29
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen