– Benjamins leilighet på Voss var alltid åpen, og det er den også i dag, sa Siw Limstrand, som var forrettende prest da Benjamin Hjort ble bisatt fra kirka i Trondheim sentrum mandag.

Sammen med foreldre, søsken, kolleger og venner fortalte hun om en mann som hadde betydd utrolig mye for veldig mange. Ord som hyggelig, snill, sosial, profesjonell, engasjert, omtenksom, dyktig og blid ble brukt i hopetall for å beskrive vennen, kollegaen, broren, sønnen og barnebarnet Benjamin Hjort.

Historien om trønderens destilleringsapparat forteller ikke bare om et brennende engasjement for miljø – apparatet destillerte nemlig gammel frityrolje til drivstoff for bilen hans– men også om et pågangsmot som mangler sitt like.

– Benjamin klarte nesten å kjøre fra Voss til Lofoten etter å ha destillert frityrolje i flere dager, sa Limstrand fra prekestolen.

Benjamin vokste opp i Trondheim, men bodde på Voss. Venner fra hele verden kom til bisettelsen i Trondheim, og sjelden har så mange legender innenfor elvepadling vært samlet på samme sted – dessverre.

Benjamin Hjort omkom i snøskredulykken i Aurland 24. april. Han var – i tillegg til en rasende dyktig foto– og filmfotograf– en av Norges mest engasjerte, erfarne og bereiste friluftsfolk, og en legende i elvepadlemiljøet.