/ Folk

Benjamin (38) omkom i Aurland

Det var friluftsbautaen og Fri Flyt-bidragsyteren Benjamin Hjort som omkom i snøskredulykken i Aurland søndag.

Sist oppdatert: 25. april 2016 kl 07.49
OMKOM SØNDAG: Benjamin Hjort var en friluftsmann av dimensjoner, og en av Norges beste elvepadlere. Søndag omkom han i skredulykken i Aurland. Foto: Nils Erik Bjørholt
OMKOM SØNDAG: Benjamin Hjort var en friluftsmann av dimensjoner, og en av Norges beste elvepadlere. Søndag omkom han i skredulykken i Aurland. Foto: Nils Erik Bjørholt
Lesetid: 2 minutter

Hjort var sammen med to kamerater da de på dagens andre tur i den samme renna ble truffet av snø som kom fra et skavlbrudd over dem. Benjamin ble begravd i snøen, og han var i live da han ble funnet av kameratene. Men noen timer senere døde han på sykehuset i Bergen av skadene han pådro seg i ulykken.

Benjamin var en av Norges mest erfarne og allsidige friluftsfolk. Han hadde en helt enestående evne til å komme seg av gårde på tur, først og fremst med elvekajakk og kamera i bagasjen, men også med skikjøring, fotturer og ikke minst nødhjelp som mål. I fjor høst reiste han til Hellas med kassevis med utstyr fra sponsorene sine –utstyr som ble gitt til nødstilte flyktninger som kom over Middelhavet. Det var noen få måneder etter at han kom hjem fra en spektakulær tur til Madagaskar, hvor han sammen blant andre verdensrekord-elvepadler Tyler Bradt bodde på seilbåt og padlet noen av verdens mest krevende elver på øya utenfor Afrikas østkyst. Han har vært på flere ekspedisjoner i Himalaya, både med elvekajakk, klatreutstyr og nødhjelp med seg.

Benjamin startet karrieren som elvepadler og friluftsmann i Trondheim, hvor han vokste opp. Hans enorme interesse for friluftsliv førte han verden rundt (mange ganger), og han bodde og jobbet på Voss Jordbruksskole de siste årene -en jobb han stortrivdes i.

Benjamin var også fast bidragsyter til Fri Flyt, og Norges flinkeste elvepadle-fotograf. Han hadde fast spalte i padlemagasinet Kayak Session og var en meget erfaren og dyktig tv-fotograf. Benjamin filmet blant annet TV-programmet Drømmeturen med Cecilie Skog og Alexander Gamme.

Med sitt ekstremt sosiale, hyggelige og ikke minst snille vesen var Benjamin er fyr med venner i hopetall over hele verden, og få nordmenn har satt så sterke spor etter seg i utilgjengelig terreng og hos mennesker i grisgrendte strøk i alle verdenshjørner.

Publisert 25. april 2016 kl 07.49
Sist oppdatert 25. april 2016 kl 07.49
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen