/ Skifilm

Toårs-prosjektet Dimmu Topptur

– Vil vise fram skiglede og fremstille frikjøring som gøy

«Dimmu Topptur» - skifilmen hvor Christopher Lange og Trygg Lindkjølen står for filming, musikk og skikjøring vises på Fri Flyt Film Tour 2022

Sist oppdatert 31. august 2022 kl 13.35
Christopher Lange og Trygg Lindkjølen.
SKIFILM: Christopher Lange og Trygg Lindkjølen har laget skifilm som du kan se på årets Film Tour. Foto: Privat

– Jobbingen med filmen har vært ganske sporadisk. Vi har ikke lagd film før, så vi har egentlig bare prøvd oss fram. Men stort sett har det vært sånn at vi går inn i et område, med hver vår drone og telefon og filmer hverandre. De fleste klippene som ikke er drone er filmet med telefon, sier Trygg Lindkjølen til Fri Flyt.

Filmen Dimmu Topptur, som han har laget sammen med Christopher Lange, er blant de du får se på høstens Film Tour. Lange og Lindkjølen har stort sett gjort det alle meste både foran og bak kamera.

– Jeg hadde på forhånd tenkt at mye av filmen kom til å bli i svart hvitt med en litt mørk vibe både på klipp og musikk, så i tillegg til ski-klipp, har jeg prøvd å filme litt andre ting i omgivelsene som kan se tøft ut i svart hvitt.

Det meste er filma av oss, også har vi klipp fra noen enkeltdager med litt mer rutinerte kamerafolk. Første året pekte vi bare kameraet mot alt som kunne være kult, mens i vinter har vi kanskje vært litt mer strategiske, og tenkt på hva slags shots vi syns vi trenger, sier Lindkjølen, som også har laget musikken til sin egen film.

ARBEID: Lange og Lindkjølen har stort sett gjort det aller meste selv i Dimmu Topptur. Foto: Privat
ARBEID: Lange og Lindkjølen har stort sett gjort det aller meste selv i Dimmu Topptur. Foto: Privat

– Jeg spiller masse gitar og produserer litt musikk på hobbybasis, så jeg syns det er kjempegøy å prøve å lage custom soundtrack til hver part. Framgangsmåten har vært at jeg setter sammen klippene i omtrent den rekkefølgen jeg syns passer, også klimprer jeg på gitaren mens jeg ser på  klippene til jeg finner på noe som passer.

Så tar jeg opptak og konstruerer sangen rundt klippene. I de to siste partene er det ganske åpenbart tror jeg - forhåpentligvis på en positiv måte.

Vi lagde forøvrig custom musikk til traileren også. Det siste riffet der går i 150 BPM, det er det raskeste jeg noensinne har spilt på opptak. Og korlydene er det Christopher som spiller på synth.

– Hva vil dere vise med filmen?

– Jeg tror målet til Christopher med denne filmen er å vise at han er flinkere enn meg til å tomahawke. Jeg har lyst å vise fram skiglede og stoke, og fremstille frikjøring som gøy - litt som en motpol til skidokumentarer som bare skal dramatisere alt for å konstruere en historie. I tillegg hadde jeg lyst til å lage noe som hadde en kul vibe, og som skiller seg ut i mengden.

Noe av det første vi ble enige om da vi bestemte oss for å lage film, var at hvis vi ikke hadde nok shots til å lage en skikkelig kul film etter år en, ble det toårsprosjekt - og det ble det. For min del hadde det vært litt poengløst å lage noe som bare er medium bra.

Og jeg har strengt tatt tenkt tanken at det hadde vært nice å bruke enda et år for å få den enda bedre, men sånn ble det ikke. Men ja, jeg håper og tror at vi har lagd noe som kommer til å gjøre folk gira på å stå på ski.

Her ser du teaser på Dimmu Topptur

Publisert 31. august 2022 kl 13.30
Sist oppdatert 31. august 2022 kl 13.35
annonse
Relaterte artikler
annonse
FREERIDE HEDVIG: En fornøyd Hedvig etter å ha vunnet nok en konkurranse under Freeride World Tour. Foto. FWT
Anmeldelse av Hedvig Wessels Headspace

– Har ikke sett så vakre sekunder i en skilfilm før

REGISSØREN: – Jeg har ofte spurt meg selv hva det er med denne bransjen og de landlige omgivelsene som gjør meg, en homofil mann, så ukomfortabel, sier regissør Ryan Collins. Skjermbilde: People Like Us
Skeiv skikjører i et lite fjellsamfunn

– Jeg har aldri følt tilhørighet

Slår seg sammen med snowboarder i ny film

Klar med Topptyrikon: – Han fryktet ingenting

Stinius Skjøtskift MSP
Stinius Skjøtskift med i ny storfilm

Stinius Skjøtskift blir del av ny storfilm

STORE LINJER PÅ SUNNMØRE: Trygg Lindkjølen i aksjon på Sunnmøre. Nå har han flyttet til Volda for å være nærmere surf - og linjer som dette. Foto: Ståle J. Aklestad
Egen musikk og skibilder i svart-hvitt

Filmet kinofilm med mobilen

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen