– Videoen viser urban skikjøring i Tromsø. Forskjellen fra fjorårets video er mengden urban. Antallet spots jeg og min kompis Håvard Sundby fikk bygd, kjørt og filmet fra januar til mars gikk over begges forventninger. Håvard Sundby, en habil snowboarder og mannen bak linsen har vist meg at urban ski- og snowboardkjøring ikke trenger å være så vanskelig, selv i mørketiden, sier Fred Inge Guttormsen om filmen.

Han sier de har bygget mye av spottene selv.

Annonse

– Man kommer langt med en spade, ett par hodelykter, og et kamera. Mange antar at det kreves så mye jobb å bygge spots, at man må ha et stort crew og at det er risikabelt å kjøre urbant, men vi håper å vise at det nødvendigvis ikke er tilfellet. Tromsø er forresten en perfekt by for urban siden hele byen omtrent består av bakker.

En av årsakene til urbankjøringen er variasjonen den gir.

– Parktilbudet i Tromsø er greit, men man kan bli lei av å kjøre de samme plassene. Med urban skikjøring er det noe nytt hver dag om man ønsker det. 

– Hva var høydepunktene?

– Høydepunktet har helt klart vært å kjøre ski på de stedene man ser hver dag. Når man går eller kjører rundt i byen ser man ofte på den "samme railen" og visualiserer eller drømmer om hva man kunne gjort der på ski. Å ikke bare se det for seg i hodet, men å prøve ut de spottene man har sett på så mange ganger.

Se editen her: