/ Skifilm

Perfekte dager i Chamonix

Chamonix har hatt en strålende snøvinter i år, og da er selvsagt Robert Pallin Aaring på plass med kamera. Se den vanvittige filmen her!

Sist oppdatert 5. mars 2018 kl 08.55
RETT PLASS TIL RETT TID: Robert Aaring sender en backflip under Aiguille du Midi i Chamonix. Se den utrolige filmen hans fra to turer i den franske skimetropolen!
RETT PLASS TIL RETT TID: Robert Aaring sender en backflip under Aiguille du Midi i Chamonix. Se den utrolige filmen hans fra to turer i den franske skimetropolen!

– Høydepunktet var dagen det ikke var meldt sol og vi planla å sove litt utpå. Jeg våknet heldigvis før alarmen og fikk vekt de andre. Vi var på bussen i løpet av 10 minutter og rakk første gondolen i Brevent. Det ble fire førstespor ned Hotellface´n før frokost! Jeg har oppholdt meg tilsammen tre måneder i Chamonix fra tidligere turer, men har aldri hatt så gode forhold som den dagen, forteller Robert.

FULL KLAFF: Robert Aaring og nydelige forhold i Chamonix.

Han forteller om optimale forhold og uvanlig lite folk som kjempet om førstesporene.

– Kjøringen er fra to opphold Chamonix i januar og februar. Jeg har valgt å skippe alle grådagene og ville heller lage en kort edit med gode snø og solforhold. Vi fikk et ultralett pudderdump på 40-50 cm i starten av det siste oppholdet, etterfulgt av en kaldperiode som hindret snøen å bli solbakt. I tillegg var det mye tåke i dalen,  mens solen skinte på toppene, noe jeg tror kan være en grunn til at det knapt var folk å se i anlegget. Det snødde ikke på 10 dager, men vi kjørte urørt pudder hver eneste dag - noe som ikke er hverdagskost i skimetropolen Chamonix.

Filmen ser du under, men først:

– Hvorfor “FONDUE”?

– Når man er i Frankrike og bor hos en stereotype av en franskmann, blir det mye ost. Raclette, Fondue, Tartiflette - you name it! Det morsomme med Fondue er at det egentlig betyr «tåkete» eller «fade» oversatt engelsk, og derfor syntes jeg at det var ganske passende mtp tåka som alltid lå tjukk nede i dalen. Dagens funfact!

Publisert 5. mars 2018 kl 08.55
Sist oppdatert 5. mars 2018 kl 08.55
annonse
Relaterte artikler
annonse
REGISSØREN: – Jeg har ofte spurt meg selv hva det er med denne bransjen og de landlige omgivelsene som gjør meg, en homofil mann, så ukomfortabel, sier regissør Ryan Collins. Skjermbilde: People Like Us
Skeiv skikjører i et lite fjellsamfunn

– Jeg har aldri følt tilhørighet

Slår seg sammen med snowboarder i ny film

Klar med Topptyrikon: – Han fryktet ingenting

Stinius Skjøtskift MSP
Stinius Skjøtskift med i ny storfilm

Stinius Skjøtskift blir del av ny storfilm

STORE LINJER PÅ SUNNMØRE: Trygg Lindkjølen i aksjon på Sunnmøre. Nå har han flyttet til Volda for å være nærmere surf - og linjer som dette. Foto: Ståle J. Aklestad
Egen musikk og skibilder i svart-hvitt

Filmet kinofilm med mobilen

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen