– Høydepunktet var dagen det ikke var meldt sol og vi planla å sove litt utpå. Jeg våknet heldigvis før alarmen og fikk vekt de andre. Vi var på bussen i løpet av 10 minutter og rakk første gondolen i Brevent. Det ble fire førstespor ned Hotellface´n før frokost! Jeg har oppholdt meg tilsammen tre måneder i Chamonix fra tidligere turer, men har aldri hatt så gode forhold som den dagen, forteller Robert.

Annonse

FULL KLAFF: Robert Aaring og nydelige forhold i Chamonix.

Han forteller om optimale forhold og uvanlig lite folk som kjempet om førstesporene.

– Kjøringen er fra to opphold Chamonix i januar og februar. Jeg har valgt å skippe alle grådagene og ville heller lage en kort edit med gode snø og solforhold. Vi fikk et ultralett pudderdump på 40-50 cm i starten av det siste oppholdet, etterfulgt av en kaldperiode som hindret snøen å bli solbakt. I tillegg var det mye tåke i dalen,  mens solen skinte på toppene, noe jeg tror kan være en grunn til at det knapt var folk å se i anlegget. Det snødde ikke på 10 dager, men vi kjørte urørt pudder hver eneste dag - noe som ikke er hverdagskost i skimetropolen Chamonix.

Filmen ser du under, men først:

– Hvorfor “FONDUE”?

– Når man er i Frankrike og bor hos en stereotype av en franskmann, blir det mye ost. Raclette, Fondue, Tartiflette - you name it! Det morsomme med Fondue er at det egentlig betyr «tåkete» eller «fade» oversatt engelsk, og derfor syntes jeg at det var ganske passende mtp tåka som alltid lå tjukk nede i dalen. Dagens funfact!