– Vi ligger foran fjorårets rekord-billettsalg, og er oppe i 2100 solgte billetter allerede! Visninga i Bergen og visninga i Trondheim 12.oktober er utsolgt allerede. Heldigvis har vi enda en visning i trønderhovedstaden, sier arrangementsansvarlig Lisa Kvålshaugen Bjærum i Fri Flyt.

POPULÆRT: Fri Flyt Film Tour ligger an til å selge enda flere billetter i år enn under rekordåret i fjor. Foto: Anders Vestergard
POPULÆRT: Fri Flyt Film Tour ligger an til å selge enda flere billetter i år enn under rekordåret i fjor. Foto: Anders Vestergard

Som i fjor er Magnar Musum speaker og Petter Westgaard turnésjef – men i motsetning til forrige turné opptrer Magnar uten rulleskøyter, og det er ingen koronarestriksjoner som setter preg på planlegginga.

Møt alle i crewet på filmtour.no!

 – Der veldig digg å slippe å styre med nå, sier Bjærum.

– Hva tror du blir høydepunktene i år?

– Det er veldig bra og variert filmprogram i år, med alt fra klassisk skifilm til gripende historier. Det er også kun norske og svenske filmer, og det begynner å bli utrolig høy kvalitet på materialet som lages her til lands. Kanskje folk synes det er kult å se filmer som er litt fra bakgården, og ikke minst kunne møte skikjørerne? Mange av de kommer på flere stopp i år.

Årets første stopp i Sauda er nytt for året, sammen med Alta. Og de temmelig legendariske stoppene i Sogndal og Trondheim får nye lokaler.

– Vi tenker det er betimelig å stikke innom frikjøringsbygda Sauda, og vi har ikke hatt visning i Finnmark på en årrekke. I Sogndal er vi på Quality Hotel i år, med plass til nesten 500 personer – det er en del mer enn på Meieriet. I Trondheim er vi på Nova kino på grunn av dobbelbooking hos Samfundet. Men vi er veldig fornøyde, og kjører to visninger. Kvaliteten på lyd og bilde vil bli knallbra på Nova og vi kommer til å lage den samme gode stemninga, sier Kvålshaugen Bjærum, som også lover andre nyheter på årets Film Tour:

– Vi kan avsløre at Magnar dropper blades, og det blir litt andre typer konkurranser. Kahoot kommer tilbake, og første premierunde blir en overraskelse - følg med på filmturneens instastories!