Sondre Loftsgardens sesongsedit for 18-19 ble sluppet i helga, filmet blant annet i Rauland, Sogndal og Eidsbugarden. Klipp er ved Karl-Kristian Muggerud, og musikken er ved Mayhem (!).

– Hvordan får man en Mayhem-låt til editen sin?
– Si det, kanskje det hjelper at du kommer fra samme bygd som Maniac, tidligere vocalist i Mayhem, nå vocalist i bandet Skitliv? Eller at de bare er ålreite folk. Jeg har ofte riff fra Mayhem inne i hodet når jeg kjører ski, så det her syns jeg var kult! En stor takk til Teloch og resten av Mayhem, sier Loftsgarden til Fri Flyt.
– På hvilken shoot var det mest mayhem?
– Om du tenker på lyden av Mayhem så var det tidlig vinter når lyset stod lavt i skogen vest for Arabygdi, og det snødde hver dag. Mest «mayhem» i ordets forstand var dagene i Kupa før Fjellsportfestivalen i Sogndal i fjor. Adrian Krohn Tøien og Even Deilkås hadde bygd hopp, og Karl-Kristian Muggerud og jeg fikk sjansen til å være med å hoppe på det beste hoppet jeg noen sinne har prøvd.
– Hvorfor kommer editen nå?
– Vel, den var vel egentlig tenkt ferdig før jul, men du vet, ting drar ut. Karl-Kristian som gjorde klippinga, satt med en eksamen, og jeg var ute og lekte. Det var først nå når vinteren ble satt på pause at vi fikk tid til å ordentlig kikke på dette.

Annonse

– Pause ja. Ganske vårlig ute. Hvordan er det med snø i Rauland nå?
– Det er litt ymse. Tynt der sola har tatt. Men det har vært perfekt mjukt svingeføre i bakken, så de siste ukene har jeg tatt annenhver dag på alpint, brett og telemarkski for å gjøre det interresant. Men nå har jeg pakket baggen og sitter på bussen til Østerrike med sekken full av makrell i tomat til Nikolai Nygaard, som holder stand i Innsbruck.
– Blir det filming i år og?
– Det er planen. Men i motsetning til i fjor, da vi hadde planlagt tre episoder ganske fast for sesongen, satser vi år heller på å filme løst og uavhengig når forholdene funker. Planen med Fimbul var ett treårsprosjekt, og dette er den tredje vinteren. Så tatt i betraktning den norrøne profetien om den treårige Fimbulvinteren kan kanskje denne vinteren være en god symbolsk slutt.