/ Skifilm

Magnar Musum blir speaker på Film Tour

Norgeshistoriens mest dedikerte skiboms blir pratmaker, moromann, premieutdeler og konferansier under årets Fri Flyt Film Tour, som starter i Stavanger 25. september.

Sist oppdatert 19. august 2021 kl 08.00
Magnar Musum Film Tour
KLAR: Dette er mannen som sørger for underholdningen mellom filmene på høstens filmturné. Men hva driver den legendariske skibomsen med nå? Foto: Hallvard Kolltveit

Hvis du ikke har gjetta hvem det er allerede, så skal du få noen hint her. Dette er nemlig fyren som skal sy sammen et tettpakka program med vinterens feteste skifilmer:

  • Han er nordtrønder

  • Han har bodd sammenhengende i telt i minst hundre år i både Sogndal og Åre

  • Målet var å kjøre mest mulig ski for minst mulig penger.

  • ...og gå litt på skole

Hele programmet for filmturneen er ikke sluppet ennå, men et par av filmene er klare. Det er nemlig selveste Magnar Musum som skal holde publikum underholdt mellom filmene. Den norske storfjellsfilmen Coastal Temptations og Robert Aarings andre del av sitt episke epos fra Trøndelag; Fornybarski 2.0 er allerede avslørt, og førstkommende mandag slipper vi nok en godbit på programmet.

– Men før den tid; hva gjør du nå Magnar Musum? Bor du fortsatt i telt i skogen?

– Jeg har bosatt meg i Volda med samboeren min Ajla som er ørsting, og  har adoptert en katt. Ellers har jeg blitt superstoka på klatring i alle fasonger, etter å ha jobba som guide i Loen på via ferrata. Så nå er jeg klatreboms - dirtbag som det heter - in the making. Og så drømmer jeg om en bedre vinter med masse snø på Sunnmøre og nye skieventyr.

Film Tur Magnar Musum
DIRTBAG: Magnar Musum har svært mye erfaring som skiboms. I disse dager er han i full gang med å utvide til klatreboms – eller dirtbag som det heter. Foto: Privat

– Hva ser du mest frem til på årets filmturné?

– Å reise rundt for å spre skiglede til det norske folk, prate om skikjøring hele dagen med kjente og ukjente og bli med Petter Westgaard på hjemmebane i Narvik! 

– Hvordan tror du årets turné blir i forhold til tidligere år?

– Litt mindre vaksineskepsis, mer entusiastisk prat om ski på større avstand, råere skifilmer med høyere kvalitet og samme kvalitet på smittevernstiltakene som i fjor.

– Til slutt Magnar, noe som ikke har med filmturneen og gjøre, men likevel er ganske viktig: Hvor er det beste stedet å stå på ski?

– Fjellsætra ved Sykkylven. Helt rått frikjøringsterreng med masse hits og lite konkurranse. Bra park for å vedlikeholde forefallende jibbeskills. Det er nemlig et fenomen her på Sunnmøre at randoen tar deg, og det går ut over jibbinga.

Magnar er altså på plass når Fri Flyt Film Tour starter 25. september, og ved sin side har han fotograf Simon Sjøkvist og ikke minst turnésjef Petter Westgaard (som for øvrig er med på fjerde året!). Turnéplanen finner du her.

Publisert 19. august 2021 kl 08.00
Sist oppdatert 19. august 2021 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
annonse
REGISSØREN: – Jeg har ofte spurt meg selv hva det er med denne bransjen og de landlige omgivelsene som gjør meg, en homofil mann, så ukomfortabel, sier regissør Ryan Collins. Skjermbilde: People Like Us
Skeiv skikjører i et lite fjellsamfunn

– Jeg har aldri følt tilhørighet

Slår seg sammen med snowboarder i ny film

Klar med Topptyrikon: – Han fryktet ingenting

Stinius Skjøtskift MSP
Stinius Skjøtskift med i ny storfilm

Stinius Skjøtskift blir del av ny storfilm

STORE LINJER PÅ SUNNMØRE: Trygg Lindkjølen i aksjon på Sunnmøre. Nå har han flyttet til Volda for å være nærmere surf - og linjer som dette. Foto: Ståle J. Aklestad
Egen musikk og skibilder i svart-hvitt

Filmet kinofilm med mobilen

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen