– Altså i fjor var all time, sier Film Tour-sjef Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Hun kan glede seg over nok et rekordår for Fri Flyt-arrangementet der skientusiaster over hele landet samles for å feire at vinteren er i anmarsj.

Nå nærmer det seg siste stopp på reisen med hele 21 visninger fra Sauda i «sør» til Tromsø i nord. 

– Vi har stort sett fylt alle saler vi har kommet til, og stemningen har vært bedre enn noen gang. 

Med fire stopp igjen av eventyret, forteller Kvålshaugen Bjærum at hun allerede ligger 100 billetter foran fjorårets rekord på 3750. 

– Det har vært utsolgt i Bergen, Volda, Trondheim og to ganger i Tromsø. I Sogndal bytta vi visningssted fra Meieriet til Quality Hotel, og da gikk vi fra en kapasitet på 300 til 470. Der solgte vi 450 billetter i år. Oslo var nesten utsolgt med 900 mennesker inne i en sal som tar 1000 personer, fortsetter hun.

Nytt for Film Tour i år er blant annet at programmet er helnorsk. Det tror også Lisa er litt av grunnen til årets suksess. 

A PART OF US: Jacob og Sofia Wester på scena med Magnar i Oslo. Foto: Simon Sjøkvist
A PART OF US: Jacob og Sofia Wester på scena med Magnar i Oslo. Foto: Simon Sjøkvist

– Jeg tror vi treffer en nerve med filmprogrammet mer nå enn før. Vi har lagt litt mer fokus på norske og nordiske filmer, og kvaliteten har begynt å bli veldig bra her til lands, sier Lisa. 

Om du ikke er helt ferdig med å se film på lerret i høst, så lanserer Fri Flyt en helt ny filmturné som starter 1. november. Det heter Fri Flyt Utefilm der du kan se ulike nordiske friluftsfilmer på kino!

I følge Film Tour-sjefen har samtlige filmer blitt tatt godt imot. 

– Ikke minst er Petter Westgaard, Magnar Musum og Simon Sjøkvist helt rå på å lage show, og det gjør også mye med opplevelsen. Sammen er de dynamitt! Magnar er en legende på scena, Simon leverer solide bildepakker, og Petter (som har vært med i fem år nå) har stålkontroll som turnésjef. De har det gøy sammen. Det er viktig når man er skvist sammen inn i Mercedes Vito i tre-fire uker, sier Lisa.  

CREWET: Petter, Simon og Magnar i Vitoen. Foto: Privat
CREWET: Petter, Simon og Magnar i Vitoen. Foto: Privat

Med flere norske og lokale filmer er det også flere skikjørere som kan komme på flere visninger og kaste glans over showet. 

– Det tenker jeg gir en større opplevelse for også. Jeg tror mange synes det er kult å se filmer fra sin egen bakgård. I år har vi også en bredde med litt «hjemmelagde» blandet med topp produksjoner, sier Lisa som allerede nå er i gang med planleggingen av neste års Film Tour.  

Sjekk ut film fra Fri Flyt Film Tour Oslo

Film: Anders Vestergård

I dag er det visning på Bodø Beddingen kulturhus i Bodø (18. oktober), og i morgen Nova kino i Trondheim. I tillegg er det satt opp en ekstravisning i Henningsvær 21. oktober.  Dessuten er det satt opp en visning i Ål 4. november.