Storefjell på Golsfjellet åpner barnebakken på lørdag, og vinner dermed kampen om å være det første skisenteret som åpner for vinteren 2014/15 i Norge. Ingen andre alpinanlegg klarer å fyre i gang heisene til helga.

LES OGSÅ: Utsetter alpin-åpning

Annonse

LES OGSÅ: TIDLIGTOPPTUR: Hemsedal

Barnebakken klar

– Vi har et par meter kunstnsø nå, som skal tørke før vi doser den utover i morgen. I tillegg har vi rundt 20 centimeter natursnø, og det holder til å åpne barnetrekket. Men ikke mer enn det i denne omgang, sier driftssjef Arne Nibstad til Fri Flyt.

Det er ikke store greiene som åpner, men 300 meters lengde og rundt 50 høydemeter blir klart på Storefjell.

LES OGSÅ: Vegard Øye blir realitykjendis

LES OGSÅ: Jakten på villsnøen: Linjevalg

Forbehold på Kvitfjell

Tidligere denne uka ble det meldt at også Geilo og Kvitfjell skal åpne denne helgen, men mildvær har ødelagt planene for begge to.

– Vi håper, selvsagt, men vi må virkelig ta en kraftig forbehold når det gjelder været. Det er synd å heve forventningene for mye. Når det gjelder hva vi åpner så er det kun snakk om Familiebakken i første omgang. Når vi kan åpne parkene er et åpent spørsmål, sier markedsansvarlig Christian Bråtebekken i Alpinco og Kvitfjell.

LES OGSÅ: Slik kommer du i toppturform

LES OGSÅ: Kvitfjell åpner likevel!

141106-snowprod-foto-chr-bråtebekken-kvitfjell1

KVITFJELL I GÅR: Snøkanonene går på Kvitfjell, men varmt vør i natt gjør at skisenteret må utsette sesongstarten. Foto: Christian Bråtebekken

Varmt på Geilo

Heller ikke på Geilo åpner heisene, selv om det var målet på onsdag.

– Det ble mildt i natt, er dårlige værforhold nå, og værmeldinga er ikke så bra, sier daglig leder på Geilo, Stein Verpe.

Han trenger et par døgn med optimale snøleggingsforhold (10 minusgrader) for å klare å åpne anlegget.

– Da får vi til to løyper. Vi prioriterer også den nye fjellparken, og satser på å ha den oppe samtidig eller like etter åpning av de første bakkene, sier Verpe.

LES OGSÅ: Slik blir Geilo-parkene

LES OGSÅ: Gråkallen godkjent

Kanonene går

I flere andre anlegg går snøkanonene, både Trysil, Hafjell, Vierli, Hemsedal og Bjorli har fått både naturlig og kunstig snø.

– Det er 15 centimeter nysnø i bakken og snøkanonene går for fullt. Vierli Terrengpark åpner så snart kuldegradene er stabile, og planlagt sesongåpning er fredag 14. november, sier markedssjef i Vierli, Elisabeth Tellefsen. 

Også i Hemsedal går kanonene, men skianlegget, som planla åpning allerede 31. oktober, må utsette enda ei uke.

– Vi får ikke åpnet til helgen på grunn av for lite natursnø og ikke kaldt nok for maksimal snøproduksjon. Vi håper selvsagt på snarlig åpning, sier Anne-Lise Holde Dokken i Skistar Hemsedal.

LES OGSÅ: Hvor er du nå Patrik Søreide?

LES OGSÅ: Helgepudder i Lyngen!

Utsatt på Bjorli

Heller ikke Bjorli, som ofte har vunnet kampen om å være landets første vinteranlegg som åpner, får til sesongstart i helga.

– Vi hadde en intensjon om sesongstart førstkommende lørdag. Fram til i går så dette også svært lovende ut. Plutselig i natt var det ikke lenger samsvar mellom værprognoser og reelt vær. Temperaturen steg og vinden tiltok. Vi måtte stenge ned all produksjon klokka seks i morges. Prognosene framover er heller ikke lovende, men her kan jo mye endres på kort tid. Han der oppe skylder Oppdal og Bjorli utrolig mange dager med nordvest nå, sier daglig leder Arne Ivar Lyngen.

LES OGSÅ: Parkmaraton på Bjorli

LES OGSÅ: Park under Piggen

PS! Galdhøpiggen sommerskisenter er åpent til og med søndag 9. november. Det meldes om kaldt vær, nysnø og fine forhold på skianlegget like under Norges høyeste fjell. 

GALDHØPIGGEN: Vinterlige forhold på sommerskisenteret, som har åpent til og med søndag. Foto: Truls Solem