REISEN DIT: Både Genève, Zürich og Bern ligger nær Leukerbad, og det er en smal sak å ta tog derfra. Togturen fra flyplassen i Genève tar omtrent tre timer. Vær obs på at språket – og dermed navn på stasjonene – endres til stadighet på togturen. Man kan selvsagt også kjøre bil.

SKISENTERET: Leukerbad har et knøttlite skisenter sammenlignet med Alpenes mer vanlige og gigantiske skianlegg. Sju heiser i Torrent Alp gir tilgang til 55 kilometer preppa løyper, fra 1 411 moh og opp til 2 610 moh. Barneområde og terrengpark er på plass, og frikjøringsområdene du når rett fra heisen er helt ok, både over og under skoggrensa. Men med 30 minutters gange på feller når du enorme områder for frikjøring. Å komme seg tilbake til skisenteret er stort sett nokså greit.

GEMMIPASS: Gondol som ligger på motsatt side av dalen i forhold til skisenteret. Den går opp et svært bratt område som ligger på motsatt side av dalen i forhold til skisenteret. Her er det ikke tillatt å kjøre ski. Ved dalstasjonen er et lite barneområde, og på toppen av Gemmi-gondolen ligger en mindre gondol som gir tilgang til et par oppsiktsvekkende flate løyper. Men herfra når du også store fjellområder med nærmest uendelige muligheter for ne toppturer opp til godt over 3 000 moh.