/ Kite

Tenker du at vindfulle dager er stress? Tenk om igjen

Dette bør overbevise deg om å dra ut med kite!

Sist oppdatert 14. desember 2015 kl 07.00
GLEDE: Dette kan være definisjonen av glede, meg som flyr ned fra en fjellside. Foto: Hans-Henrik Grøn
GLEDE: Dette kan være definisjonen av glede, meg som flyr ned fra en fjellside. Foto: Hans-Henrik Grøn

Hvis du bor i Tromsø, har du sikkert sett oss! Enten når vi flyr over et av Tromsøs fantastiske fjell eller på vannet en stormfull høstdag. Vi blir stoka av å shrede bølger og fly opp i luften så høyt som mulig! Hvis du ikke har prøvd det, så prøv, kanskje også du blir hekta!

Se bildegalleri i bunnen.

Tromsø er et perfekt sted for kiteing, det er ganske mange dager med vind og regionen har mange virkelig fine kite plasser, både på vann og på snø. Tromsø er faktisk ganske unik, fordi du kan kite på vann og snø på samme dag. Om sommeren gir også midnattssolen et fantastisk lys døgnet rundt! Vi er også heldig i å ha en av Norges største kite klubber, Tromsø Kiteklub (etablert i 2004 av entusiastiske kitere).

"Med kite kan du nesten gå på vannet og fly som fuglen. Den vil åpne opp nye horisonter og lede deg til fjerne fjell og vidder langt unna samfunnets fjas og mas"

Så hva er egentlig kiteing? Du bruker vinden som kraftkilde, og kiten som et seil. Det er litt som vindsurfing og seiling, men den store forskjellene er at du kan hoppe mye høyere, og at du ikke er bundet til vannet. Faktisk kan du kite på nesten alt som ruller eller glir som ski, snowboard, wakeboard, båt, skateboard osv. Interessen for sporten har også økt ganske mye i løpet av de siste par tiårene, både globalt og i Tromsø. En indikator på dette er fullbooket kitekurs som blant annet arrangeres hvert år av Tromsø Kiteklubb.

(Blogginnlegget fortsetter under bildet)

3
3

KITER: Selv om Tromsø nesten ligger i Arktis, kan du få en smak av Karibien på solfylte dager som denne.

Siden sporten så dagens lys har det blitt satt noen imponerende rekorder, høyeste registrerte vannhopp er 21,4 moh, mens rekorden på snøen er så høy at hoppene må måles i minutter i stedet for meter. Kitere hopper ikke bare høyt, de kan kjøre fort og langt også! Hastigheter over 50 knop (92 km / t) på vann har blitt registrert flere ganger, og i 2013 krysset 6 kitere sammen faktisk hele Atlanterhavet ved hjelp av en kite og følgebåt! Den lengste distanse på snø i løpet av en dag er over 500 km, og mange av de mest avsidesliggende stedene på jorden sånn som Grønland og polene har blitt utforsket med kite. Derfor er ikke en kite bare en kite! Det er en strålende oppfinnelse som gir oss så mange muligheter.

I løpet av de neste månedene, vil Thomas Osbakk og jeg legge ut bilder og videoer av våre kite turer på www.tarandro.no. I april 2016 skal vi også være med på VAKE (Varanger Arctic Kite Enduro) som er et av verdens tøffeste snøkitekonkurranser. Det er 40 tomannslag som har blitt plukket ut i år og som skal konkurrere om å krysse Varangerhalvøya i Finnmark fortest mulig med kite. Konkurransen er satt opp på en villmarkspreget måte der lagene må ta med alt av mat, telt og annet utstyr i pulken. Annet hvert år har til og med konkurransen status som offisielt VM i langdistansekiting, dette blir spennende så følg gjerne med på vår blogg.

God tur!

Publisert 14. desember 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 14. desember 2015 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen