Stadig minskende vind utover dagen gjorde det utfordrende for mange, selv om den -i utgangpunktet- 100 kilometer lange og kuperte løypa ble kortet ned med en runde, klarte allikevel kun 14 av de 300 kiterne å fullføre fire runder. Blant dem var alle de tre beste i menn ski, samt vinneren i snowboardsklassen for menn, Sigve Botnen fra Tønsberg.

BESTE NORDMANN: Sigve Botnen var en av få snowboardere som fullførte hele distansen.

– Jeg hadde en seig første runde, men så fort jeg fikk skiftet til større kite gikk det bedre. Jeg hadde en god taktikk og det var god sikt. Årets Ragnarok er nok allikevel den tøffeste jeg har vært med på. Jeg kjenner syra i lårene godt nå, sier Botnen.

Internasjonalt startfelt

Værgudene lagde skikkelig Ragnarok på Hardangervidda, og på to timer gikk det fra tåke, flatt lys og gode vindforhold, til blå himmel, knall sol og lite vind. 300 kitere fra 28 ulike nasjoner stilte til start i de krevende forholdene.

Flere av deltagerne hadde byttet ut surfeshorts med vindtette klær, og reist fra land som Hellas, Sør-Afrika, Kroatia og Brasil. Mens noen hadde ligget i hardtrening lenge for å gå all in, tok andre det mer piano og var med mest for opplevelsen.

– I´m born ready! Jeg har kitet siden sporten ble populær på 90-tallet. Dagen i dag har allikevel vært helt unik. Norge er fantastisk, naturen utrolig og kitingen på viddene i dag har vært ekstremt krevende, men også priceless, sier Luis Perez Paulino, fra Den dominikanske republikk.

FOLKSOMT PÅ VIDDA: 300 kitere var i aksjon under Ragnarok ved Haugastøl sist fredag. Men bare fire av dem fullførte den krevende konkurransen.

– Tøffere enn å føde

Steph Bridge fra England stakk av med den gjeve førsteplassen i kvinnenes skiklasse og syns det var en rimelig heftig opplevelse.

– Det var tøffere enn å føde, forteller en sliten Bridge ved målstreken.

At løypa var tøffere enn noen gang, er noe av poenget - kun de sterkeste skal klare å fullføre.

– Dagen i dag har vært Ragnarok på vakrest mulig vis. Værgudene var både med og mot oss, men arrangementet gikk allikevel smertefritt og alle kiterne så ut til å storkose seg, sier Liselle Anderson, arrangementansvarlig i Red Bull Norge.

Resultater:

Menn ski:

 1. Felix Kersten (GER)

 2. Klemet Store (NOR)

 3. Michael Kaspar (SUI)

Menn snowboard:

 1. Sigve Botnen (NOR)

 2. Reinhold Gehrer (AUT)

 3. Peter Martel (CAN) 

Kvinner ski:

 1. Steph Bridge (GBR)

 2. Camilla Ringvold (NOR)

 3. Eugenia Gueorguieva (USA)

Kvinner snowboard:

 1. Linda Viktoria Olofsson (NOR)

 2. Ingrid Danielsson (SWE)

 3. Marit Nore (NOR) 

Se film fra konkurransen: