– Hele miljøet samles for en siste gang for sesongen. Kombinasjonen festival og frikjøringskonkurranse gjør også at det blir voldsomt god stemning, sier prosjektleder i Fri Flyt, Brynjar Åmot. 

Under Strynefestivalen, som starter 9. juni, blir det tradisjonen tro frikjøringskonkurranse. Fri Flyt Freeline Jam har i en årrekke vært et høydepunkt for frikjøringsmiljøet i Norge, med skilek og gleden av stå på ski hovedfokus. Konkurransen pleier å samle flere deler av skimiljøet - alt fra ringrever til unge talenter.

Annonse

– Jeg håper vi skal klare å samle ytterpunktene i miljøet. Vi vil jo lage et skirenn som skal sette fokus på leken, og håper at vi kan få med veteranene, men også de nye lovende, sier medarrangør og frikjører Asbjørn Eggebø Næss.

Det blir også pengepremier på 30.000 kroner i konkurransen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Asbjoern-Linn-Cecilie-best_ordinary_1200

VANT: Fra da Asbjørn Eggebø Næss vant i 2014. Foto: Vegard Breie

Eggebø Næss har selv deltatt i konkurransen flere ganger, og vant senest i 2014.

– Er det en viktig konkurranse for frikjøringsmiljøet?

– For min del har Stryn vært det stedet jeg alltid har møtt mange gode venner. De jeg kjørte med der for 10-15 år siden kjører jeg fortsatt med. Strynefestivalen har vist seg å klare å samle de ytterpunktene av miljøet igjen. I tillegg var det jo på Stryn det var sommerskikjøring for, og de har klart å skape et miljø der, forteller Eggebø Næss.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

20-36-30_ordinary_1200

SKIGLEDE: Åsmund Thorsen fra Strynefestivalen i 2014. Foto: Vegard Breie

Det er fremdeles for tidlig å si noe om hvilken fjellside som blir kjørt under konkurransen. Det er fremdeles tre uker til start, og mye avhenger av vær og forhold. Fjellside blir offentliggjort på løpermøte dagene i forveien.

– Vi har sidene vi har brukt før friskt i minne. Men vi vet aldri hva vi får på Stryn. Det beste er å ha en plan A-B-C-D for å arrangere, så tar vi det som blir best, sier Eggebø Næss.

Fri Flyt Freeline Jam går 11. juni på Stryn, og er en del av Stryefestivalen. Se Facebook-siden til konkurransen for mer informasjon.

Se video fra fjorårets konkurranse her: