Merke: 4frnt

Det amerikanske skimerket, som er deleid av norske VPG, har lansert prosjektet 4frnt Founders Ski Club –hvor folk tilbys å kjøpe aksjer for 10 000, 20 000 eller 30 000 dollar. Men kun dedikerte skikjørere er velkommen til å kjøpe.

Penger til produktutvikling

– 4frnt trenger midler for å realisere kapitalkrevende prosjekter. Utvikle nye produkter med andre ord, sier VPG-gründer Trygve Sande, som er en av fire styremedlemmer i 4frnt.

Ifølge eierne har skimerket sunn økonomi, men behov for bedre likviditet (penger på bok, journ. anm.)for å kunne bedrive mer og bedre produktutvikling. Regnskapstallene for amerikanske firmaer er ikke offentlige, men ifølge Sande har 4frnt gått med overskudd de siste fem årene.

LES OGSÅ: Kjøper seg inn i 4frnt

Kun for skikjørere

Sande avviser at 4frnt er i økonomisk knipe, og understreker at aksjesalg-stuntet handler om å holde eierskapet blant skikjørere og ikke blant investorer som først og fremst tenker på å tjene penger.

– Litt av sjelen til 4frnt er at merket skal være eid av skikjørere. Målet er å få inn nye eiere med genuin interesse for ski, hvor gulrota først og fremst er å få være med og eie en skifabrikk, bli en del av bransjen, få lage sine egne ski og denslags, foran å tjene store penger, sier Sande.

STYREMEDLEM: – 4frnt trenger mer kapital for å bedrive produktutvikling. Vi er ikke i økonomisk knipe, sier styremedlem Trygve Sande. Foto: Tore Meirik

Liten del

Aksjekjøpet er delt inn i tre nivåer, hvor det dyreste koster 30 000 dollar (185 000 kroner etter dagens kurs) og gir 1% av aksjene i selskapet. Dette alternativet er begrenset til maksimalt 10 kjøpere. Det understrekes at dette ikke er for hvem som helst, men kun for skikjørere som mener alvor med skiinteressen.

– Hvordan skal kjøperne dokumentere at de er genuine frikjørere?

– Det er vanskelig, men det vil nok regulere seg selv. Folk som kun tenker business vil nok ikke være interessert i så små eierandeler i et lite skifirma som 4frnt, sier Sande.

Se tilbudet fra 4frnt i sin helhet:

1_4FRNT-Founders-Club-1
1_4FRNT-Founders-Club-1
2_4FRNT-Founders-Club-2
2_4FRNT-Founders-Club-2
3_4FRNT-Founders-Club-3
3_4FRNT-Founders-Club-3