– Det var selvfølgelig veldig kjedelig. Det syntes alle, for alle ville ha den gjennomført. Spesielt med tanke på de som hadde reist langt. Vi ville vise oss fra vår beste side.Vi har et kompetent sikkerhetsteam som har jobbet hardt hele helga, og som virkelig prøvd å finne alternativer. Når de sier at de ikke er trygt å gjennomføre, hadde alle respekt for det, og alle var enige i at det var den rette avgjørelsen, sier festivalsjef Kari-Anne Kirsebom Strandman.

I helgen var den årlige Fjellsportfestivalen i Sogndal, og i år regner Strandman med at det kom omlag 1500-1600 personer inn på festivalområdet. Det er økning fra i fjor. Det som skulle bli festivalens høydepunkt, 4-stjerners rennet Sognal Freeride, ble derimot avlyst. Årsaken var flatt lys. Blant annet var Asbjørn Eggebø Næss, som skulle gjøre comeback. skuffet.

Annonse

– Det er litt som med skihopperne dette. De er vant til at været kan ødelegge konkurranser, sier Strandman.

LES OGSÅ: Utsetter Sogndal Freeride

(Artikkelen fortsetter under bildet)

freeeeride
freeeeride

OPPMØTE: Mange møtte opp på freeriden, uten hell. Foto: Haldor Åsheim

Samtlige deltakere, inkludert Eggebø Næss, var svært fornøyd med resten av arrangementet.

– Noe småtteri er det alltids, men alle som har jobba for oss, og alle samarbeidspartnere har virkelig klart å yte god service til deltakerne, og løst småting underveis. Jeg er veldig fornøyd, sier festivalsjefen.

Utenom konkurransefacen var det også svært gode skiforhold flere steder i Sogndals-området i helga.

– For alle andre som ikke måtte opp i fjellsia var det en skikkelig god skihelg. Det har vært veldig god stemning i køene. Det ser ut som de fleste koste seg, sier Strandman.

rakko
rakko

FOTO: Ellen Oftedal Schwencke