– Det var kjedelig for min del. Jeg hadde funnet en linje jeg syntes var kul, og var klar for å kjøre det beste jeg kunne. Det er også kjedelig for 

4-stjernes konkurransen i Sogndal under Fjellsportfestivalen, Sogndal Freeride, gikk fra utsatt til avlyst i helga. En av de mest spennende navna på startlista skulle være Asbjørn Eggebø Næss, som ikke har kjørt Norgescup siden 2011. Slik ble det heller ikke i år.

Annonse

 Ikke aktuelt med andre

Dermed mistet Norgescupen nok et renn denne sesongen, og står nå med kun to igjen. Der får vi ikke se Eggebø Næss, ifølge han selv.

– Nei, det ble med konkurransen i Sogndal for min del. Det var da det passet, og da jeg hadde tid. Skuffelsen er nok likevel større for de som de som har ambisjoner og lyst til å sanke poeng i verdenscupkvalifiseringa. Det var nok først og fremst også en stor skuffelse for arrangøren, som gjorde en fantastisk innsats hele helga, sier Eggebø Næss.

Eggebø Næss er for tiden aktuell med innspilling til Supervention 2, i tillegg til Fri Flyt-podkasten For En Neve Pudder.

Har du lest Asbjørns reisebrev? Norske helter i Engelberg

– Trives best med det jeg gjør

– Savner du å konkurrere?

– Jeg trives definitivt best med det jeg holder på med nå, men det er klart det er fint å kjenne på det å presse seg og konkurransefølelsen i blant.

Konkurransen var i forkant av arrangementet utsatt for krass kritikk, etter at resultatlista var fullsatt av utenlandske kjørere. På slutten fikk man likevel plass til en god del flere nordmenn. Eggebø Næss tror de hadde sparket godt i fra seg, dersom konkurransen ble kjø.rt

– Jeg tror de utenlandske hadde slitt denne helga, og skulle fått kjørt seg. Hjemmebane er alltid best, og det var mange lokale, norske som hadde gode linjer og som virkelig var gira på å få til noe bra der, sier Eggebø Næss.