I kveld starter årets Dew Tour i USA. Med Øystein Bråten akkurat tilbake fra skade, er de norske håpene kanskje aller sterkest knyttet til Ferdinand Dahl (20).

Dahl skal kjøre både slopestylekonkurransen (der hopp og rails er delt i to ulike run) og lagkonkurransen, som går i kveld.

Annonse

– Det er skimerker som lager team med fire av sine kjørere. Èn skal kjøre modifisert superpipe, en skal kjøre hopp og en skal kjøre rails. På K2-laget er det meg på hopp. Det blir spennede, sier Dahl.

Dahl er kjent for sterk og stilfull kjøring.

En del av hans gjenkjennelige stil ser du allerede på start ...

1. HVORFOR IPOD

Dahl kjører alltid med en Ipod Shuffle på brillene.

– Ipod Shuffle er helt klart det overlegent beste musikkapparatet når du skal stå på ski. Jeg begynte med det på ungdomsskolen da jeg slutta med alpint og begynte fullt med park. Den er best fordi det er lett å velge sang, starte og stoppe og ta høyere og lavere når du har den klossen på brillene. Også er det digg fordi du slipper ledning opp ved halsen, sier Dahl.

Ipod shuffle er for flere år siden gått ut av produksjon.

– Nå er det litt krise fordi jeg har tre forskjellige, men jeg har bare én lader som er bra.

– Hvor mange har du med på tur?

–Jeg har med to når jeg er på tur for å ha en i reserve.

– Hvis noen lesere har en i skuffen, vil du kjøpe da?

– Jeg kjøper den gjerne hvis den fungerer – hvis de ikke vil ha den selv, da, etter å ha lest det her.

– Hva hører du på under konkurranser?

– Jeg har slutta med ha faste sanger mens jeg kjører renn. Da jeg kjørte norgescup, pleide jeg å høre «Work Remix» av A$ap Ferg. Det hørte jeg på hele året. Året etter hørte jeg på «What's the difference» med Dre. Men nå laster jeg opp hele album og setter på shuffle eller lager spillelister.

2. HVA ER DET MED DEN JAKKA?

– Klær har en betydning for hvordan du tar deg ut. Så det er kult å kunne være kreativ der. Den jakka er det mange som spør om, hvilket merket den er. Jeg har blitt utrolig glad i den. Det er en jakke fra HM som jeg kjøpte da jeg gikk på NTG. den var helt mørkeblå før jeg klora den. Jeg hadde en kamerat som hadde kjøpt den først, så jeg ville ha lik. Det var fulltreff på første kloring, og siden har jeg bomma mange ganger, sier Dahl.

Han har forøvrig nylig signert med ny klessponsor, som vi kanskje får se nå i helga.

3. HVEM ER JEDI CREW?

– Jedi Crew det starta som en liten gjeng i Ingierkollen da vi gikk på ungdomsskolen, der Bjørn Are Berger var hjernen bak. Nå er kjernen meg selv, Morten Aulin og Mathias Høgås og jeg legger fortsatt ut alle editene mine der.

Les også: Skitest