Konkurransene i Norway Freeride Series er som vanlig voldsomt populære, og i herreklassen er ventelista lang for sesongens første konkurranse som går av stabelen i Sogndal til helgen.

Annonse

Men i Stavanger Freeride, som går om litt under en måned, er det fortsatt mulig å få plass, selv om påmeldingsfristen går ut 19. februar. Stavanger-konkurransen er 2-stjerners kvalikkonkurranse i Freeride World Qualifier-systemet.

– Det er fortsatt noen plasser ledig, så det er bare å bli med. I år er det store mengder snø i Hunnedalen, og gjengen i Stavanger Freeride ser på en ny face i år til forskjell fra de to foregående årene.  Får vi de riktige forholdene ligger alt til rette for at dette blir en kjempekjekk face slik den ser ut nå, sier sjef for Stavanger Freeride, Elisabeth Balchen Gundersen.

Arrangøren jobber med en helt ny face for konkurransen, og primus motor Anders Ekkje Slettebø har stor tro på det nye området.

– Fjellsiden er knappe 300 høydemeter. Den er veldig tilgjengelig for publikum, og mer variert enn vi har hatt tidligere. Det røffeste er brattere og større, og det enkleste er snillere enn før. Dette er plan A. Vi har også to andre alternativer, sier han.

stavanger-freeride_face

NY FACE: Dette er face´n hvor konkurransen i Hunnedalen utenfor Stavanger skal kjøres. I vinter er det langt mer snø enn da dette bildet ble tatt.

Se teaser for Stavanger Freeride: