Sats på din favoritt i Stavanger Freeride

Gambling er på full fart inn i frikjøringa, og når Stavanger Freeride Cup smeller av i Hunnedalen denne uka er nok flere enn bare utøverne nervøse før start.

Sist oppdatert: 5. mars 2013 kl 11.07
SPONSA AV GAMBLERE: Espen Fadnes er ikke bare proff basehopper, han er en jævel på ski også. Og han er sponsa av Betsafe, som har åpna for gambling på frikjøringskonkurranser. Foto: Kalle Hägglund
SPONSA AV GAMBLERE: Espen Fadnes er ikke bare proff basehopper, han er en jævel på ski også. Og han er sponsa av Betsafe, som har åpna for gambling på frikjøringskonkurranser. Foto: Kalle Hägglund
Lesetid: 3 minutter

Torsdag braker det løs for Stavanger Freeride og andre runde i den norske frikjøringscup'en denne sesongen.

På start står Norges beste frikjørere, for å kjempe om æren og en pott med oljepenger, samt pallplassene i Norway Freeride Cup, der summen av de beste tre poengsummene i totalt fire mulige konkurranser avgjør.

Spillselskapet Betsafe har også fått øynene opp for frikjøringssporten, og åpnet for at mannen i gata, stolte besteforeldre, nervøse foreldre, venner, kjærester og alle andre kan komme nærmere innpå spenningen utøverne føler på toppen.

Espen baner vei

Betsafe sponser folk som Espen Fadnes (bildet under), Henrik Windstedt og Jon Olsson, og de har bana vei for frikjøringa inn i gamblinga.

– Vi har blitt kjent med frikjøringssporten blant annet gjennom Espen Fadnes og Henrik Windstedt, som er en del av Team Betsafe, og digger den underdog-posisjonen sporten har i forhold til idrettsgrenene vi ser på Sportsrevyen. Ved å sette odds på kjørerne håper vi å legge til en ekstra dimensjon på frikjøringskonkurransene - både for de som konkurrerer og for publikum, enten de er på plass eller følger med gjennom bilder, video og resultater på nettet, sier Terje Dybdal i Betsafe. 

Usikkert utfall

Kjørerne på startlisten for Stavanger Freeride i klassene alpint og snowboard har fått odds mellom 2.00 og 100.00, satt på bakgrunn av tidligere resultater samt vurderinger gjort i samarbeid med personer i frikjøringsmiljøet. De som kjenner til frikjøring vet at dette er en konkurranseform hvor alt kan skje. Å legge alle sparepengene sine på en av kjørerne her kan kanskje sammenliknes med å sette full fart utfor den aller største klippen i fjellsiden - en taktikk som ikke alltid er like vellykket, men forsåvidt velprøvd i norske frikjøringskonkurranser. Skulle en imidlertid få inn sitt spill på en av listens underdogs med odds på 100.00, vil uttellingen være stor selv ved noe forsiktigere satsing. 

Aasheim & Ansnes favoritter

Øverst på listen for herrer alpint ligger rookien Øystein Aasheim, vinneren av fjorårets Junior-NM i Røldal, som sammen med Stavanger-local Bård Øymar har fått 8.00 i odds. I dameklassen, det er betydelig færre deltakere, er det Tone Jersin Ansnes som ligger øverst, med odds på 2.00, etterfulgt av Tonje Hanum Padøy, som har 2,50 i odds. Vinneren av herreklassen i den første konkurranserunden, Ove Nestvold, ser ut til å ha kommet overraskende på de spillende. Ifølge Betsafe var det ingen som la penger på Nestvold foran konkurransen i Sogndal, som med 20.00 i odds kunne sørget for en gledelig premieutdelig til flere enn seg selv. 

Tone Ansnes kan du tjene gode penger på:

– Dette året er første gang vi setter odds på frikjøring, og vi prøver oss litt fram her. Men vi har allerede fått mange av gode tilbakemeldinger fra utøvere og involverte, og det var god respons med drøyt 100 spill som ble gjort sist runde, sier Dybdal.

Her kan du se de komplette odds-listene foran frikjøringskonkurransen i Stavanger!

Publisert 5. mars 2013 kl 11.08
Sist oppdatert 5. mars 2013 kl 11.07
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen