– Vi ønsker også å kunne være en konferanse som gjenspeiler den tiden vi lever i hva angår utfordringer tilknyttet friluftsliv og snøskred. Interessen for og fokus på tryggere ferdsel i vinterfjellet, utfordringer tilknyttet veier og infrastruktur og snøskredtematikken generelt har jo virkelig skutt i været de senere år i Norge, sier leder av programkomiteen for Skredkonferansen, Espen Nordahl.

Når Skredkonferansen arrangeres i november i år samles både entusiaster og fagfolk for å diskutere, lære og utveksle erfaringer om skred. Konferansen arrangeres annen hvert år, og alltid i en ny by. Denne gangen er det Åndalsnes som skal være vert. Skredkonferansen tiltrekker seg det norske skredfolket, såvel som internasjonale gjester, og arrangeres fra 2. til 5. november.

Nordahl sitter i programkomiteen sammen med blant annet Ole-Morten Hestetun, Tore Meirik, Albert Lunde, Tore Humstad og Kevin Kolstad. 

– Hvordan vil årets konferanse skille seg ut fra 2015-utgaven?

 – Vanskelig å si. Men vi håper å kunne gjøre den mest mulig tidsaktuell for dermed også blant annet å kunne tiltrekke den litt mer yngre garde og nye brukere av fjellet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kunnskap-ut-til-folket-hjelper_crop_goldenratio_800
Kunnskap-ut-til-folket-hjelper_crop_goldenratio_800

LEDER: Espen Nordahl er leder i programkomiteen. Foto: Roy Millar

– Er det noen gjester som er klare?

– Vi jobber med flere dyktige utenlandske foredragsholdere som har veldig lyst å komme. Men vi mangler endelige bekreftelse. Når vi vet mer, vil vi spre info på nettsiden og Facebooksiden til Skredkonferansen.

I 2015 var blant annet skredeksperten Iain Stewart-Patterson på plass.

– Kan du også si noe om hvem som bør dra på Skredkonferansen?

– Alle med interesse for tematikk snøskred bør, eller aller helst, må stille. Dette er Møteplassen for skredfolket i Norge. Her vil du bli for eksempel bli oppdatert på hva som skjer av forskning og utvikling på den menneskelige faktor. Her vil du få høre de historiene fra nesten-ulykker som endte bra og der mye mye lærdom kan hentes ut. Her vil du få vite hvordan folkene bak skredvarslingen i Norge tenker seg fremtiden. Og ikke minst; du vil møte mange andre likesinnede for diskusjoner og ikke minst sosialitet.S