– Temperaturene har vært alt for høye i Europa i slutten av november og starten av desember, skriver værtjenesten Wepowder om snømangelen i Alpene denne sesongstarten.

For mens de fleste skianlegg i Nord-Amerika, både Canada og USA, opplever en pudderfest av de sjeldne, må Europa og Alpene ta til takke med en treg sesongstart. Tidligere meldte Fri Flyt om bra med snø i Alpene, men siden månedsskifte har det heller sett dårlig ut.

I Amerika har derimot en snøstorm truffet inn, og gitt flere meter snø de fleste skianlegg. Før helga var det spådd 2,5 meter snø i Whistler, og bildet ovenfor fra Revelstoke viser pudderfesten Europa sikler etter.

Det ser heller ikke ut til at snøen skal slutte i området. I Whistler er det spådd snø hele uka

– All snøen har gjort at forholdene er helt topp, og det stopper ikke der. Mer av det gode er på vei, og vil fortsette utover uken, skriver nettsiden Snowbrains, som også melder at skianlegget har fått nesten 60 centimeter snø de siste dagene.

Men hva med Europa? Ifølge WePowder ser det ut til at vinteren vil vente på seg- en stund til.

– Høytrykk dominerer de første ukene av desember, selv om det kan komme noen snøfall over 1500 moh. Det ser fint ut for et utrent øye, men ikke bra for skikjøring. Mange tynne lag er dumt for snøstrukturen, og øker skredfaren betraktelig, skriver nettsiden.