– Det føles veldig godt. jeg kom til Drammen, og coursen var litt vanskelig. Jeg hadde ikke noen store forhåpninger, så jeg tenkte at jeg skulle gjøre mitt beste, og se hvordan det gikk bra. Det gikk overraskende bra, sier Robert André Ruud.

I Norgescupen i Drammen i helga løsnet det endelig for norgesmesteren i Big Air. Da tok han sin første seier i slopestyle. Omtrent samtidig la Thomas Trads ut editen Breck / Bonfire - som vakte stor oppsikt i freeski-miljøet. Videoen har nærmest gått viralt.

– Det er veldig bra om dagen. Jeg kom nettopp hjem, også er det rett på konkurranse første helga. Det gikk jo over all forventning.

Ruud slo kometen Birk Ruud og Ferdinand Dahl i slopestylen-finalen lørdag.

Se editen fra Colorado her:

COLORADO: Se editen med Ruud, laget av Thomas Trads. Foto: Thomas Trads

Ruud skadet seg under Colorado-turen, og er derfor nødt til å kjøre med en skinne på venstrehånda. Dermed kan han heller ikke bruke staver - uten at det hemmet han nevnverdig under helgas Norgescup.

– Nå blir det blir no poles en god stund framover, ler Ruud.

– Du er utenfor landslaget nå. Hvilke tanker har du om det?

– Jeg har vært inne i landslaget og er ute igjen nå. Da er det en god del man må bevise for å komme tilbake. Jeg håper dette hjelper på, også skal jeg se om jeg får gjort det bra i andre konkurranser også, sier Ruud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

robert-ruuuuud
robert-ruuuuud

VANT: Robert Ruud foran Birk Ruud og Eirik Sæterøy. Foto: Håkon Jørgensen

Se også denne: Le Boys of Doom

– Ikke uaktuell

Ifølge landslagstrener Luke Ocho Allen er Ruud et navn som stadig er aktuelt for landslagsdiskusjonen, sammen med blant annet Birk Ruud, Klaus Finne og Christian Nummedal.

– Robert er alltid på radaren min, men problemet er at han ikke er den eneste. Problemet er at det er så vanvittig mange talentfulle skikjørere, og han er ikke den eneste. Norgescupen hjelper han virkelig på vei inn i diskusjonen, men de internasjonale konkurransene som er AFP-platinum, gold, silver og verdenscupen betyr en del mer, sier Allen, som ikke utelukker Ruud til neste år eller årene etter der.

– Hva betyr en førsteplass i Norgescupen for deg?

– En førsteplass er bra i seg selv, og nivået i Norge er skyhøyt nå. Det var sinnsykt mye bra kjøring, men jeg satser på mer internasjonale konkurranser må.Ddet er der man bør prestere, selv om jeg synes det er kult å få den seieren der. Likevel glemmer jeg det fort og går over til internasjonale konkurranser, sier Ruud.

Se alle bildene fra Norgescupen i Drammen her: