Med enorme snømengder i Røldal åpnes det for nye linjer, og Cato Lægreid har allerede satt nye spor på nye steder i skisenteret, og gjort salto på nye steder. Men høydepunktet kom nok i helgen, da han flippa Vole-klippen -dog uten å sette landinga slik han skulle ønske. I denne artikkelen ser du prestasjonen filmet med både mobiltelefon og hjelmkamera -sistnevnte inkludert et nokså engasjert lydspor.

PS! Cato er ikke akkurat fremmed for å gå stort på backflip i Røldal. Se denne fra 2013!

– Dette har jeg hatt lyst til i 10 år, så det føles veldig godt å ha gjort det. Nå kan jeg sleppe ned skuldrene og forbrede å naile den hundre prosent. Det ble nemlig ikke et stolt og strøkent øyeblikk på grunn av en dårlig landing, tross en rolig approach. Men det var godt å få prøvd det, så neste gang går det, sier Cato Lægreid.

RFC09-ROLDALFREERIDECHALLENGE-2
RFC09-ROLDALFREERIDECHALLENGE-2

FØRSTERENNA: Slik så face´n ut i 2009 -en del mindre snø enn i år. Pila peker på Vole-klippen. Foto: Sverre Hjørnevik

LES OGSÅ: Tidenes beste konkurranse-run?

Klippedroppet ligger i Førsterenna i Røldal, og ble mer eller mindre legendarisk da tidenes kanskje råeste RFC-finale ble arrangert her i 2009. Torgrim Vole nå som nummer to etter kvaliken, og kjørte ei linje som inkluderte stomp på det svære droppet. Det endte med seier til Vole –og forsiden på Fri Flyt nummer 104. Magnus Tveito vant kvaliken og sto igjen alene på toppen. Han leverte en av RFC-historiens friskeste satsinger nedover face´n, men den endte med solid kræsj i et enormt dobbeldropp.

Begge run´ene ser du i filmene under Catos ferske backflip. Først ut er POV-filmen med det noe engasjerte og grove lydsporet:

Her er runnet filma med telefon på høykant:

Torgrim Vole gir klippen navn, sikrer seg cover på Fri Flyt, og vinner RFC 2009:

Magnus Tveito gjør en vanvittig forsøk på å ta seieren i dagens siste run i RFC-finalen 2009:

08-50-34
08-50-34

TORGRIM 2009: På vei inn til seier -og Fri Flyt cover. Foto: Sverre Hjørnevik

SimenBerg-Roldal-RFC09-2554
SimenBerg-Roldal-RFC09-2554

MAGNUS 2009: På vei inn til kræsj etter tidenes dobbeldropp. Foto: Simen Berg