Rundt ti startende i årets utgave av Røldal Freeride Challenge valgte varianter av linjen som Torgrim Vole vant med i 2009.

Men til forskjell fra i 2009 var det en stor vindleppe et stykke nedenfor landingen fra den store klippen. Fram til cirka 10 mann stod igjen i finalen var det en lørdag preget av god vær og svært god kjøring. 

Flere av de første som prøvde Vole-klippen, falt eller var godt nedpå i landingen, og fikk derfor bremset farten. Men da de beste herrene kom, var det flere som sto i landingen. Disse tok dermed med seg mye fart ned mot vindleppen, og ble sendt ut i lange svev.

Her ser du Martin Gilleshammers run:

Gilleshammer endte med kraftig hjernerystelse, ti sting i leppa og et vondt kne. Han husker lite fra helga.

– Jeg har fått beskjed av legen her om å legge opp konkurransekarrieren, sier Gilleshammer til Fri Flyt. 

Ville Aarseth ledet etter dag 1 og var siste startende. Også han fløy ut fra vindleppa. Etter fallet ble han liggende urørlig fram til han ble tatt hånd om av helsepersonell. Etter hvert kom han til seg selv. Aarseth har brukket skulderblad, kompresjonsbrudd i ryggen og kraftig hjernerystelse.

På søndag kveld var en rekke norske frikjørere innom de to på sykehuset i Odda. Sondre Folkedal tok dette bildet – Aarseth liggeri senga, mens Gilleshammer står på hans høyre side:

Gilleshammer ble skrevet ut i dag, mens Aarseth blir overført til Ullevål i morgen. Fri Flyt ønsker god bedring til begge!

PS: Vinner Sebastian Varlet var den eneste som landet Vole-klippa og klarte å ta ned farten –  med en lang høyresving. Han brakk hånden i landinga.