Reddet av snøen

Stisyklene fikk stort sett stå i fred, for det ble drømmeføre under helgas Sunndal Ski Session.

Sist oppdatert 8. april 2014 kl 07.55
MOT TOPPEN: En lykkelig gjeng er snart oppe på Storgladnebba i Øksendalen. Foto: Håvard Engen
MOT TOPPEN: En lykkelig gjeng er snart oppe på Storgladnebba i Øksendalen. Foto: Håvard Engen

Snømangel og den dårligste snøvinteren i manns mine på Nordmøre gjorde at arrangøren av toppturfestivalen I Sunndalen matte tenke nytt, og bakte stisykling inn I festivalprogrammet. Men så kom snøen, og plutselig ble det toppturforhold av beste sport under festivalen, som i år var den femte i rekken.

LES OGSÅ: Ski + sykkel i Sunndal

ÅBITTIND: En av mange klassiske skitopper i Sunndalen. Her kan du kjøre styggbratt fra toppen. Foto: Arild Bjerkan

Sunndal Ski Session har blitt en populær toppturfestival, som også i år ble fulltegnet tidlig -med deltakere fra Lakselv i nord til Sandnes i sør.

– Selv om det var lite snø i år, ble det flotte skiturer, med både tørrsnø og vårsnø. De fleste av turene ble lagt til Øksendalen, der skifjellene ligger på rekke og rad. I løpet av helgen har vi blant annet besøkt Dronninga, Fløtåtind, Litjskjorta, Steinbekkskaret, Litjgladnebba, Storgladnebba, Grøvelnebba, Henrikbotnebba, Trolltind og Åbittind. Vi fikk også gjennomført sykkeltur, men med godt skiføre, ble det i hovedsak skia som ble brukt, sier arrangør Anne-Stine Mathisen i Contrast Adventure.

LITLSKJORTA: En klassiker med strålende skiterreng, fjordutsikt fra toppen og 1300 høydemeter. Foto: Arild Bjerkan

Som vanlig hadde hun fått på plass et par fjellkjendiser til å bade foredra og være med på tur. Yoga og afterski var som altid med på programmet, og tradisjonen tro sto tindevegleder Tor Olav Naalsund i spissen for guidene.

– Ordfører Ståle Refstie åpnet Ski Session torsdag kveld, og Solveig Kosberg startet festivalen med nyttige tips i bruk av skredkort og ikke minst hvordan bruke snøskredvarslinga på varsom.no. Lørdag kveld var det foredrag med Asbjørn Eggebø Næss, som delte ærlig av sine erfaringer som skikjører, og ikke minst ga oss råd om hvordan utnytte alle værtyper maks for mest og best aktivitet.

Se flere bilder i galleriet under!

LES OGSÅ: Nye ski og bindinger fra Dynafit

LES OGSÅ: Nyheter og tips om randonee

Publisert 8. april 2014 kl 07.55
Sist oppdatert 8. april 2014 kl 07.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen