– Vi har jo gjort dette før med blanda hell. Det er spooky å arrangere renn her i februar, sier Per-Odd Grevsnes og ler.

Han er (blant annet) daglig leder i Sogndal skisenter og frivillig under Fjellsportfestivalen.

Annonse

Fjorårets renn ble avlyst.

– I 2017 utvider vi med enda en værdag. Første mulige dag for rennet er onsdag og siste mulige kjøredag er søndag. Vi veit at været kan være lomsk i februar, men det er sjelden likt mange dager på rad. I tillegg skal vi ha en organisasjon som er stor nok til arrangere renn på alle de mulige dagene, sier han.

Sogndals renn er det eneste i årets cup i Norge. Dermed må nye kjørere i utgangspunktet til utlandet tidligere på vinteren for å kunne samle poeng til å få starte.

– Hva med lokal kvote for norske kjørere?

– Det er ingen hemmelighet at vi er gira på det, samtidig må respektere at vi er del av en stor familie. Men vi sendte en mann til Sveits nå i helga med hovedoppdrag å lobbe inn en lokal kvote, sier Grevsnes.

Den mannen er Roar Erlandsen, som var rennleder i fjor.

– FWQ er ikke imot en ordning med kvote, men de redd for å skape presedens i forhold til andre land. Det er også litt vanskelig i forhold til selve påmeldingssystemet. Men vi har en dialog, så vi håper det blir en løsning, sier Erlandsen.

Datoene for årets renn er 22-26. februar.