Parksjef og snowboardlegende Roger Hjelmstadstuen  forteller at en litt grønnere Backyardpark star klar når heisene fyres i gang i Hafjell den siste helga i november. Flere av løypene i Hafjell har fått oppgradert kunstsnøanlegg foran kommende vinter.

Backyard fra dag 1

Annonse

– Vi har satt åpningsdatoen til 23. november, og da åpner vi Seterløypa, Frontyard og Backyard først. Gondolen, stolheis 2 og Backyardheisen blir de første heisene som åpner, sier parksjefen.

– Hva slags terrengparktilbud blir det fra første dag?

– Vi kommer til å ha Backyard som er en blåpark fra dag 1. Denne vil nok bli litt grønnere i år. Fem hopp og sju rails er planlagt i den første versjonen av parken. Etter hvert som snømengdene øker ut over vinteren skal Hafjell by på 15 hopp og hele 23 rails. 10 av dem i den nye railparken. 

Filmen fra fjorårets åpningsdag finner du her!

Ny railpark

– Hvilke nyheter er det i parken denne vinteren? 

– Mainpark-starten flytter vi opp 100 meter for å få en bedre course for Norgescup og den slags. Dermed får vi plass til en eller to rails øverst. Vi også fått et etterlengtet snøanlegg i Mainpark. Vi er også i gang med ny satsing på en railpark sammen med et par sponsorer. Målet sammen med de er Norges beste railpark i løpet av tre år. Første året blir nå i år. Vi planerer en ny bakke og kjøper inn nye rails, men må klare oss med natursnø. Den nye railparken vil nok åpne mellom jul og vinterferien. Dermed blir mainpark, som er ca. 700 meter i dag, får nye 550 meter med railpark ovenfor, forteller Hjelmstadstuen. 

LES OGSÅ: Hafjell + Kvitfjell = sant

Mer om årets sesongstart i norske alpinanlegg finner du her!