– Det er så skönt altså!

Janette Hargin er eks-verdensmester i frikjøring, nylig hjemkommet fra alpeferie med grønt gress og horder med turister i Engelberg, og hun er bosatt i Oppdal. Mandag var riktignok dagen etter at Oppdal skisenter gjorde comeback med tidenes snøforhold, men bedre sikt og åtte personer fordelt ut over ekspressheisen i Hovden borger likevel for en skidag av de sjeldne.

Annonse

– Det er nesten ingen steder sånt som dette går an lenger. Fantastisk snø og nesten ingen folk, sier Janette.

Velfortjent etter uårene

Etter et par sesonger med unormalt dårlige snøforhold, hvor fjoråret var et soleklart lavmål, ser Kong Vinter ut til å være tilbake, og Oppdal skisenter er igjen på toppen. Bygdas store frikjøringshelt, Eirik Finseth, var selvsagt på plass da snøen var på sitt beste søndag, og mener han ikke har kjørt bedre snø i hjembygda på fem år.

– Det er sjukt lenge siden sist. Det var ikke deilig fokksnø noe sted, bare mykt og jævlig over hele fjøla, er hans ironiske kommentar.

Eirik kjørte med kamera på hodet mesteparten av dagen, og litt av strabasene hans fra søndag ser du i filmen under. Lokalkjente folk vil muligens legge merke til Finseths misunnelsesverdige forseringer av Litjtrappa i vestsida i Hovden.

– Godt, gammelt slag

Også tre representanter fra Trollhøe´ Høkkers –frikjøringsklubben i Vågå- tok turen over fjellet da sosiale medier fortalte om snø i Oppdal. Verken Øystein Aasheim, Frikk Tore Kristiansen eller Henrik Gangsø lot seg intervjue muntlig, men kroppsspråket og antallet backflips i Paradisskogen like ved Hovden talte et tydelig nok språk.

Og som fallskjerm- og skiprofil Espen Fadnes kommenterte på Facebook etter å ha sett en film fra søndag:

– Det der så særs bra ut! Rett og slett utrolig fint å se at Oppdal er tilbake i gammelt slag! 

Til helga skal det komme mer…

Se Finseths POV-råklipp (inkludert bonus) –og flere bilder i galleriet under: