Dagens High Camp-sjef, Eyvind Setrom, skal bli flygeleder, og overlater toppturfestivalskuta til Fri Flyts prosjektleder Magnus Tveito –mannen bak MegaPark, Fri Flyt FilmTour og ikke minst: den årsferske suksessen Strynefestivalen.

Fornøyde gjester viktigst

Annonse

– High Camp er et velsmurt maskineri hvor ting er godt tilrettelagt både i Lyngen, Hemsedal og på Turtagrø, men klart det blir en del jobb. Heldigvis har jeg med meg et meget dyktig crew av frivillige, og ikke minst tindeveglederne Jørgen Aamot og Mikal Nerberg, som har ansvaret for gjennomføringen av High Camp i henholdsvis Hemsedal og Lyngen. Uten disse folkene ville jeg sett svart på oppgaven, sier Tveito. 

– Hva blir de viktigste arbeidsoppgavene dine?

– Å ha fokus på deltagerne, og sørge for at de får valuta for festivalpasset. Ingenting er bedre en happy campers!

Verken den påtroppende eller den avtroppende High Camp-sjefen vil avsløre tidspunkt for vinterens tre festivaler ennå, men de oppfordrer folk til å følge med på friflyt.no for informasjon. I fjor ble alle tre festivalene utsolgt på et blunk.

– Et eventyr

Eyvind Setrom har både kommet seg på en drøss flotte turer, vært på trivelige kveldsbesøk, badet i badestamp og kledd seg naken ved flere anledninger i jobben som High Camp-sjef. Den slags blir det nok mindre av når han blir flygeleder. 

– Det har vært et eventyr fra start til slutt. Det er en glede å få arrangere festival for så interesserte og dedikerte mennesker som de vi møter på High Camp. Det er mye jobb, men det er jaggu mye artig også. Det er en luksusjobb å få jobbe med noe som også er en av mine største fritidsinteresser, og samtidig få oppleve fjellene i Hemsedal, Hurrungane og kanskje ikke minst Lyngsalpene, sammen med veldig hyggelige mennesker. Jeg har møtt og blitt kjent med mye folk i miljøet som jeg fortsatt vil holde kontakten med, og som jeg fortsatt vil gå på toppturer med. Jeg ser tilbake på mine to år som High Camp-ansvarlig med kun glede og gode minner. Samtidig er jeg helt sikker på at Magnus vil gjøre denne jobben helt utmerket, komme inn med ny ideer, og løfte arrangementet ytterligere. Da blir det jo desto artigere for meg å komme tilbake som deltaker i 2016, sier Setrom.

TAKLER MOTGANG: Avtroppende High Camp-sjef Eyvind Setrom (til venstre) og påtroppende High Camp-sjef Magnus Tveito har god erfaring i å møte utfordringer –gjerne sammen med Fri Flyts markedssjef Henrik Breuer (til høyre). Her tenker de på løsninger for å takle en stengt heis i Italia. Foto: Tore Meirik