Ny designpris til Endre Hals

Skibygger Endre Hals vant den nyopprettede prisen for industridesign innen vintersport under Milano Montagna Design Awards forrige uke.

Sist oppdatert 28. oktober 2014 kl 11.47
VANT PRIS: Endre hals (til venstre) sammen med de andre prisvinnerne i vinersportsklassen under Milano Montagna Design Awards.
VANT PRIS: Endre hals (til venstre) sammen med de andre prisvinnerne i vinersportsklassen under Milano Montagna Design Awards.

På grunn av manglende oversettelser fra italiensk til et av språkene Endre Hals forstår, så er han ikke 100% sikker på hvorfor skimerkene hans , Prog og EVI, vant prisen. Ei heller hva kategorien heter, selv om han var til stede i Italia og mottok prisen.

– Etter mye om og men fikk vi juryens begrunnelse oversatt til engelsk, og det er vel snakk om en helhetlig pris for design og innovasjon, i klassen for ski. Det er fint å få en slik bekreftelse på at mange års arbeid gir resultater, særlig siden de vekter helheten, og ikke bare deler av produktet, sier Hals.

I begrunnelsen fra juryen trekkes Endres såkalte «knockers» fram. Dette er stålbiter som festes på toppturski når du skal kjøre nedover, men som plasseres i sekken på vei opp. Økt vekt i sekken er langt mindre kraftkrevende enn økt vekt på skiene.

– Prisen ble delt ut for første gang, med ambisjoner om å blir den største i sitt slag i Europa, så den var stas å få, sier Hals.

Også Scott, DPS skis, Down skis, Scarpa, Polartec og ATK fikk påskjønnelser under prisutdelingen.

For de som behersker italiensk kan man lese mer om saken her!

Endre Hals har for øvrig også vunnet Norsk Forms pris til unge arkitekter og designere.

TMM_9478
TMM_9478

PRISGROSSIST: Skibygger Endre Hals får stadig oppmerksomhet for ski-ideene sine, sist under Milano Montagna Design Awards i Italia. Foto: Tore Meirik

Publisert 28. oktober 2014 kl 11.47
Sist oppdatert 28. oktober 2014 kl 11.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen