Merke: Prog

Endre Hals driver Prog Skis, hvor han lager 100% custom frikjøringsski på en låve i den vesle bygda Lønset like ved Oppdal. Hals er også mannen bak de tekniske målingene i Fri Flyts skitest, som mangler sitt like i skiverdenen.

Hva betyr prisen for deg?

– Bekreftelse på lang tids hardt arbeid med lite betaling, både med skitestene og oppbyggingen mot skiprosjektet. Bekreftelse på at jeg blir lagt merke i et veldig viktig forum. Når en datageek fikk hedersprisen og jeg fikk denne, vil jeg si det er en seier for funksjon. 

– Hva mener du?

– Jeg har ikke fått en pris for grafikken på skiene, men for hele konseptet, måten vi lager ski og selger ski på. Selv om det er en designpris, handler det ikke om en ting som ser fin ut.

– Hva la juryen vekt på?

– Konseptet og det fremtidsrettede i det. Avslutningsargumentet var at det er et grep som kan være med å stoppe overproduksjon. En ny måte å tenke salg og produksjon. Vi går bort fra standard masseproduksjon, kutter ledd og får masse positivt ut av det.

 – Hva vil du bruke pengene på? Blir det lilla kran?

– De er vel allerede brukt opp. Penger kommer godt med. Krana som jeg snakket om kommer når vi finner den riktige. Jeg skal også få tak i noe lilla Bengallakk.

– Hva skjer skifabrikken nå?

– Vi setter i gang for fullt med neste trinn. Det siste året har vi bygget fabrikk, drevet produktutvikling og bare laget noen få skipar. Nå begyner vi å produsere. Ny grafikkprinter er på plass, og vi har bygget nytt kjerneverksted og nytt komposittverksted. Kapasiteten er mye større enn før, og den gleder vi oss til å bruke.