– Du kan trygt si at hoppet var ganske unikt. Ikke ofte du dropper inn mot et hopp på et stillas over 20 meter over ei stor elv. Selve hoppet var ikke så veldig stort, så jeg skal ikke legge skjul på at det var mye krefter på spill da både Aleks og jeg sendte 12´ere, forteller Nummedal.

Hoppa over elva

Annonse

I forbindelse med Kongsberg Vinterfestival ble det bygd hopp på Nybrua, og lørdag konkurrerte 14 skikjørere om 20 000 kroner i premie.

LES OGSÅ: Her skal det hoppes!

Fire kjørere gikk videre fra innledende runder i jam format, og  Nummedal kvalifiserte seg som nummer en til semifinalen, hvor han møtte PC Fosse til en head to head-kamp om finaleplass.  Derfra gikk han videre til finale mot selveste Aleksander Aurdal. I finalen fikk de tre run hver hvor beste hopp telte.

Doble 12´ere

– Hehe, Aleks var selvfølgelig storfavoritten! Etter hans første 12´er i finalen var jeg sikker på at han kom til å ta det hele, men overraskende nok så greide jeg å få mer poeng for min dobbel 12´er. Det gjorde det ekstra moro å vinne! Heller ikke feil å dra hjem med 20 lapper i hånda, sier Nummedal.

Konkurransen ble sendt live på nett, og den tre og en halv timer lange reprisen av livesendinga finner du her

Flere bilder finner du i galleriet under.