Stillashoppet bygges på Nybrua, som går over fossen midt i sentrum av Kongsberg. Hoppet skal bli 21 meter høyt, 70 meter langt, og veie over 80 tonn. Det snødekte stillaset vil ha en helling på 30 grader, og deltakerne vil sveve over 15 meter før landing i retning sentrum av byen. Arrangøren har ikke startlista klar, men lover at flere av landets beste big air-kjørere skal ta turen.

Idéen til Big Air konkurransen kommer fra det aktive freestylemiljøet i Kongsberg, som siden år 2000 har bygget Big Air hopp og arrangert SnowStock-konkurranser i alpinanlegget i byen. SnowStock-medarrangør Olav Bjella Stavn er fornøyd med at de nå får en sentrumsnær konkurranse i en større og mer publikumsvennlig sammenheng.

Annonse

– Vi har allerede et arrangement som utover freestylehopping dreier seg om barneskirenn, sykling, snøskuterkjøring og andre aktiviteter. Målet har hele tiden vært å videreføre dette til noe større og mer spektakulært, og det vil vi lykkes med når vi får hoppe på Nybrua i Kongsberg sentrum. Konkurransen skal vises på TV i opptak og vi venter flere tusen tilskuere, så dette blir stort, forteller Olav Bjella Stavn i SnowStock.

Entreprenøren bygger det enorme stillashoppet på dugnad, og har kalkulert med halvannen ukes byggetid og jobber lange dager for å få bakken ferdig til testing fredag. Big Air konkurransen åpner festivaluka klokka 18.00 lørdag 22. februar, og festivalen avsluttes søndag 2. mars.

Mer info finner du her!