Hjem
 / Norske skianlegg taper terreng

Norske skianlegg taper terreng

En historisk sen sesongstart og en varm mars får skylda for at omsetninga i norske alpinanlegg går tilbake med ca tre prosent denne sesongen.

Sist oppdatert 23. mai 2012 kl 15.01
ELENDIG SENHØST: Dette bildet ble tatt på Bjorli 23. november i fjor. Da var det knapt nok et snøfnugg å oppdrive, men Vebjørn Engeset fikk gjort en 540 på kunstsnøhoppet. Foto: Tore Meirik
ELENDIG SENHØST: Dette bildet ble tatt på Bjorli 23. november i fjor. Da var det knapt nok et snøfnugg å oppdrive, men Vebjørn Engeset fikk gjort en 540 på kunstsnøhoppet. Foto: Tore Meirik

Tallene fra Alpinanleggenes Landsforening (ALF) offentliggjøres ikke før i morgen, men vi har tatt en prat med daglig leder i ALF, Andreas Rødven, som bekrefter en tilbakegang. Uten at han er bekymra av den grunn.

– En elendig forsesong kombinert med en varm mars måned med mye dårlig omtale i mediene må ta skylda for tilbakegangen. Det er ingen tvil om at vi burde kommet bedre ut, særlig i forhold til forrige sesong. Samtidig føler jeg vi har hatt en del uflaks de siste årene, men mye rart vær. Det er viktig med normavær, for jeg tror rett og slett at når vær og føre blir litt ekstremt, da skygger nordmenn litt banen, sier Rødven til fri Flyt.

– Hvilke konsekvenser kan tilbakegangen få? 

– Det er ingen grunn til å tro at dette er permanent, og jeg mener det ikke er grunn til bekymring. Jeg tror det norske markedet vil ta seg opp igjen, sier Rødven, som minner om verre uår i bransjen på 80-tallet, og tidlig i 90-åra.

Børsnoterte Skistar, som eier de to største anleggene i Norge, Hemsedal og Trysil, er ikke med i den økonomiske oversikten, da tallene deres ikke kommer før i juni. Heller ikke Oppdal er med, for de meldte seg ut av ALF da nye eiere overtok i fjor sommer.

Publisert 23. mai 2012 kl 15.01
Sist oppdatert 23. mai 2012 kl 15.01
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

LEGENDE: Bendik Øye viste ingen nåde mot resten av skikjørerne under Norrøna Freeline Jam på High Camp Turtagrø. Foto: David Andresen Vesteng
Bendik Øye til topps i frikjøringskonkurranse

Jibbe-legende: - Håper det svir for dem

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue