Norske skianlegg taper terreng

En historisk sen sesongstart og en varm mars får skylda for at omsetninga i norske alpinanlegg går tilbake med ca tre prosent denne sesongen.

Sist oppdatert: 23. mai 2012 kl 15.01
ELENDIG SENHØST: Dette bildet ble tatt på Bjorli 23. november i fjor. Da var det knapt nok et snøfnugg å oppdrive, men Vebjørn Engeset fikk gjort en 540 på kunstsnøhoppet. Foto: Tore Meirik
ELENDIG SENHØST: Dette bildet ble tatt på Bjorli 23. november i fjor. Da var det knapt nok et snøfnugg å oppdrive, men Vebjørn Engeset fikk gjort en 540 på kunstsnøhoppet. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

Tallene fra Alpinanleggenes Landsforening (ALF) offentliggjøres ikke før i morgen, men vi har tatt en prat med daglig leder i ALF, Andreas Rødven, som bekrefter en tilbakegang. Uten at han er bekymra av den grunn.

– En elendig forsesong kombinert med en varm mars måned med mye dårlig omtale i mediene må ta skylda for tilbakegangen. Det er ingen tvil om at vi burde kommet bedre ut, særlig i forhold til forrige sesong. Samtidig føler jeg vi har hatt en del uflaks de siste årene, men mye rart vær. Det er viktig med normavær, for jeg tror rett og slett at når vær og føre blir litt ekstremt, da skygger nordmenn litt banen, sier Rødven til fri Flyt.

– Hvilke konsekvenser kan tilbakegangen få? 

– Det er ingen grunn til å tro at dette er permanent, og jeg mener det ikke er grunn til bekymring. Jeg tror det norske markedet vil ta seg opp igjen, sier Rødven, som minner om verre uår i bransjen på 80-tallet, og tidlig i 90-åra.

Børsnoterte Skistar, som eier de to største anleggene i Norge, Hemsedal og Trysil, er ikke med i den økonomiske oversikten, da tallene deres ikke kommer før i juni. Heller ikke Oppdal er med, for de meldte seg ut av ALF da nye eiere overtok i fjor sommer.

Publisert 23. mai 2012 kl 15.01
Sist oppdatert 23. mai 2012 kl 15.01
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen