Norsk storeslem i Åre

JOI: PK Hunder vant og Espen Bergh ble nummer tre i lørdagens Jon Olsson Invitational-finale! Oppdatert med film!

Sist oppdatert: 6. april 2013 kl 23.00
PALLEN: Henrik Harlaut med mentor Tanner Hall, dagens vinner PK Hunder, og Espen Bergh som tok tredjeplassen. Foto: Tore Meirik
PALLEN: Henrik Harlaut med mentor Tanner Hall, dagens vinner PK Hunder, og Espen Bergh som tok tredjeplassen. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 3 minutter

PK Hunder hadde egentlig gitt opp bigair-konkurranser før årets sesong, men nå må han bare smelle til likevel. 

Gode gamle PK tilbake

– Det føles helt rart, jeg har vinni en del konkurranser opp gjennom årene, men aldri følt det sånn som jeg gjør nå. Det er helt annerledes, en slags beroligende følelse i hele kroppen. Jeg visste jo at jeg trengte det her for å vise at jeg er tilbake, sa en strålende fornøyd PK Hunder til Fri Flyt da seieren i Åre var i boks.

– Er PK anno 2008 tilbake?

– Den gangen var det jo en veldig ung og fin PK da, men jeg viser i hvert fall at jeg kan hamle opp med gutta på en god dag, og kjøre godt på ski fortsatt. Dette er 10. året jeg er med i dette selskapet, og det er ikke til å legge skjul på at når man er 23 år og her her for 10. året på rad, så merkes det på kroppen.

Nesten gitt opp bigair

– Hadde du trodd du skulle vinne JOI da sesongen starta i høst?

– Hehe, jeg tenkte ikke på denne konkurransen i det hele tatt. Bigair har blitt helt spinnvilt, du må nesten alltid gjøre noe du er ukomfortabel med for å gjøre det bra, og du må gjøre det perfekt. Jeg hadde egentlig gitt opp bigair, men nå kan jeg vel ikke gi meg helt ennå likevel!

Bergh overrasket alle

Finaleformatet var fire hopp, og de to beste telte. PKs tellende hopp ble switch dobbel 12 og 14. Overraskelsesmannen Espen Bergh fra Oppdal landet switch dobbel 14 i sitt første forsøk, og da han klarte å lande dobbel 12 i sitt aller siste hopp sikra han seg en strålende 3. plass.

– Jeg er kjempefornøyd, dette er det sykeste jeg har opplevd noen gang! Min første pallplass i en internasjonal konkurranse, og så skjer det i en så stor konkurranse, sa Espen mens han tørka champagne av klærne sine like etter premieutdelinga.

– Da avstemninga på friflyt.no gikk helt over styr, hadde du trodd på dette da? 

– Å nei! Det er vanskelig å forestille seg noe sånt!

Ekstra spennende

Espen holdt publikum i spenning da han kræsja på hopp nummer to og tre, men på siste forsøk klarte han dobbel 12´ern.

– Det blei ei litt passiv landing, jeg var sjukt nervøs, og måtte bare få den til. Heldigvis gikk det bra! 

Skummelt butter-hopp

Henrik Harlaut ble nummer to i dag, og han var mutters alene om både dobbelcork 720 og signaturtriksene butter dobbelcork 10 og 12. Med mentor Tanner Hall og et Bob Marley-flagg med seg på seierspallen fortalte den smørblide svensken om en skummel butter.

– Jeg er himla stoka, jeg var usikker på om jeg skulle få til min butter på et så stort hopp, for det setter så enorme krav til timingen, og det er både vanskelig og psykende. Men det gikk jättebra! 

PS! Den norske landslagsalpinisten Truls Johansen vant parallellstorslalåmkonkurransen, og feiret med å prøve backflip på kanten av JOI-hoppet. Han landa kontant på hue, og sto utvilsomt for dagens mest spektakulære hopp.

Mer om årets Jon Olsson Invitational finner du her!

Se film fra finalen:

Publisert 6. april 2013 kl 23.00
Sist oppdatert 6. april 2013 kl 23.00
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen