Norges mest undervurderte frikjører?

Freeskitrener Svein Olav Liens Grungedal-film bør imponere de fleste.

Sist oppdatert 14. januar 2016 kl 15.13
DUMPER: Det er pudderstemningen i Grungedal. Da er Svein Olav Lien fast inventar. Foto: Morten Bergene
DUMPER: Det er pudderstemningen i Grungedal. Da er Svein Olav Lien fast inventar. Foto: Morten Bergene

– I øvre Vinje har det snødd bra den siste og, og helst over 700 høydemeter. I de riktige dalsidene har ikke vinden fått tak, og der har det vært uberørt skog. Fjellsiden Nonuten er en stor favoritt, og terrenget er helt fantastisk, sier Grungedals-patriot og freeskitrener, Svein Olav Lien, til Fri Flyt.

For i områdene rundt Setesdal og flere steder i Telemark har det virkelig snødd godt de første ukene av året. Det gjorde at Lien, som til daglig jobber med freestkitrener på Hovden Skigymnas, fant fram de breie skia og snøscooteren.

Vet hvor han skal dra

Etter å ha vokst opp og bodd store deler av livet i den lille fjellbygda i Telemark vet han hvor man drar når snøen dumper. Denne gang sammen med fotograf Morten Bergene - kjent fra blant annet dokumentarfilmen Freeriders.

– Jeg har brukt mye tid på rydding opp gjennom tida, så den fjellsida er førsteprioritet når det dumper. Første skidag her er alltid den beste hvert år. Det er uten tvil der de beste svingene blir tatt, smiler Lien.

I studentarsenalet til Lien finner vi blant annet skikjørere som Henning Hansen Pytte og Eirik Moberg - kjørere som tar doble cork til frokost. I videoen ser vi at også treneren har et lite triksreportoar.

Blir inspirert

– Får du lært noen triks selv når du først er såpass mye i parken?

– Utøverne mine kjenner meg godt, og veit hvilke triks jeg likar aller best. Men med de som inspirasjon, tenker jeg stadig nytt på fjellet., og det hjelper meg til å utvikle meg selv som den skikøyraren jeg er.

Vil du lese mer om Svein Olav Lien og gjengen på Hovden? I Fri Flyt 114 har vi en lengre reportasje fra Hovden Skigymnas.

Se filmen her:

Publisert 14. januar 2016 kl 10.23
Sist oppdatert 14. januar 2016 kl 15.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen