– På åpningsdagen av sommerheisen var det omtrent hundre gjester med ski eller snowboard i stedet for sykkel. Det er fire ganger så mange som vi vanligvis får med sykkel, sier daglig leder ved Hovden Alpinsenter, Sture Pilegård til Fri Flyt.

For da heisen sommer-åpnet forrige helg var føtter og sykkel byttet ut med ski og brett. Pilegård sier selv han aldri har opplevd lignende- og det i tillegg i et av landets sørligste skianlegg.

– Dette er helt unikt for oss, forteller Pilegård.

For i vinter ble det slått snø-rekorder i Setesdal-anlegget, og åpningstiden ble utsatt til å vare til juni. Likevel er det fortsatt nok snø igjen ved "Nos" til at man fremdeles kan holde åpent. Der er det bygget et hopp for anledningen.

– Hvor lenge satser dere på å holde åpent?

– Jeg tenker og håper at dette kommer til å vare ut juli, og langt inn i august, forteller Pilegård.

Han understreker at heisen også er åpen for de som vil bruke anlegget til andre formål, men at det gir en ekstra motivasjon å også holde det åpent for skientusiaster.

- Vi har uansett sommerheisen åpen, og det er utrolig fascinerende å tilby gjestene muligheten for å stå i parken vi har bygget. Det er fullt mulig å sykle downhill i resten av anlegget, men akkurat her (Nos red.anm.) hvor vi har så mye snø synes jeg det er fantastisk morsomt å kunne tilby ski- og brettforhold.

Dermed er det altså fire skisentere som har åpent denne sommeren. Galdhøpiggen Sommerskisenter, Stryn, Folgefonna og Hovden.

Sommerheisen er åpen hver dag fra klokken 09:00-15:00 frem til 16. august.