Hjem
 / Første Veko-Big Air på snø på 7 år

Første Veko-Big Air på snø på 7 år

VEKO 2015: Årets Big Air-konkurranse under Ekstremsportveko ble flyttet fra vann til ekte snø. Det har ikke skjedd siden 2005.

Sist oppdatert 26. juni 2015 kl 17.20
Det ble høyt nivå under Big Air-konkurransen på Veko i år. Her er kulekjører Vinjar Slåtten. Foto: Anders Holtet
Det ble høyt nivå under Big Air-konkurransen på Veko i år. Her er kulekjører Vinjar Slåtten. Foto: Anders Holtet

- Det er veldig gøy at så mange valgte å komme. Nå håper vi at vi får mulighet til å gjøre dette igjen, og kanskje enda større, sier landslagsutøver i freeski- og rennleder Klaus Finne til Fri Flyt.

Fredag formiddag ble den årlige Big Air-konkurransen under Ekstremsportveko avholdt. De siste årene har konkurransen foregått på et kunstig hopp ut i vannet i sentrum av Voss, mens det i år, for første gang siden 2008, ble kjørt på snø. Den gang var det Vikafjellet som var lokasjon.

Enorme snømengder

På grunn av enorme snømengder i Myrkdalen ble det mulig å bruke hoppene fra Open Klasse-konkurransen tidligere denne våren.

- Vi smalt igang en Big Air-konkurranse da vi så at hoppene fremdeles kunne brukes. Dessverre måtte vi droppe det største hoppet på grunn av at mye snø hadde smelta, forteller Finne.

Var det kjipt å ikke få det største hoppet?

- For et par uker siden var det mer enn nok snøen her, det hadde vært litt kulere, men det fungerte absolutt greit nå og, sier Finne.

klaus-finne
klaus-finne

Rennleder Klaus Finne var fornøyd med måten konkurransen ble avholdt på. Foto: Anders Holtet

Imponerende nivå

Flere av landets fremste skikjørere var tilstede i Myrkdalen, som for anledning holdt heisen åpen for de omlag 50 tilskuerne. Blant annet Aleksander Aurdal og kulekjører Vinjar Slåtten var tilstede. De lot seg imponere av nivået til konkurransen, som bød på flere varianter av double cork. Aurdals- og kveldsen sistetrick ble en switch double cork 1260.

- Det var flere gode enn jeg hadde trodd, og nivået var høyere enn jeg trodde. Robert (Ruud red.anm.) pusha nivået bra, så jeg måtte virkelig dra på for å komme på pallen, forteller Aurdal.

- Din egen innsats i dag da?

- Det var helt greit. Det er litt vanskelig å kjøre store triks på små hopp, og når alt er selvlaget. Men jeg er absolutt fornøyd, sier Aurdal, som representerte Norge under Sotsji-OL.

Resultater fra finalen

1. Aleksander Aurdal

2. Robert Ruud

3. Vinjar Slåtten

4. Sondre Lindkjølen

5. Peter Ulsletten

6. Max Larsen

alesaknder-aurdal
Foto: Anders Holtet

Aleksander Aurdal imponerte, ikke overraskende, de fleste under Big Air-konkurransen. Her i en double cork. Foto: Anders Holtet

Publisert 26. juni 2015 kl 17.20
Sist oppdatert 26. juni 2015 kl 17.20
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

LEGENDE: Bendik Øye viste ingen nåde mot resten av skikjørerne under Norrøna Freeline Jam på High Camp Turtagrø. Foto: David Andresen Vesteng
Bendik Øye til topps i frikjøringskonkurranse

Jibbe-legende: - Håper det svir for dem

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue