- Det er veldig gøy at så mange valgte å komme. Nå håper vi at vi får mulighet til å gjøre dette igjen, og kanskje enda større, sier landslagsutøver i freeski- og rennleder Klaus Finne til Fri Flyt.

Fredag formiddag ble den årlige Big Air-konkurransen under Ekstremsportveko avholdt. De siste årene har konkurransen foregått på et kunstig hopp ut i vannet i sentrum av Voss, mens det i år, for første gang siden 2008, ble kjørt på snø. Den gang var det Vikafjellet som var lokasjon.

Annonse

Enorme snømengder

På grunn av enorme snømengder i Myrkdalen ble det mulig å bruke hoppene fra Open Klasse-konkurransen tidligere denne våren.

- Vi smalt igang en Big Air-konkurranse da vi så at hoppene fremdeles kunne brukes. Dessverre måtte vi droppe det største hoppet på grunn av at mye snø hadde smelta, forteller Finne.

Var det kjipt å ikke få det største hoppet?

- For et par uker siden var det mer enn nok snøen her, det hadde vært litt kulere, men det fungerte absolutt greit nå og, sier Finne.

klaus-finne
klaus-finne

Rennleder Klaus Finne var fornøyd med måten konkurransen ble avholdt på. Foto: Anders Holtet

Imponerende nivå

Flere av landets fremste skikjørere var tilstede i Myrkdalen, som for anledning holdt heisen åpen for de omlag 50 tilskuerne. Blant annet Aleksander Aurdal og kulekjører Vinjar Slåtten var tilstede. De lot seg imponere av nivået til konkurransen, som bød på flere varianter av double cork. Aurdals- og kveldsen sistetrick ble en switch double cork 1260.

- Det var flere gode enn jeg hadde trodd, og nivået var høyere enn jeg trodde. Robert (Ruud red.anm.) pusha nivået bra, så jeg måtte virkelig dra på for å komme på pallen, forteller Aurdal.

- Din egen innsats i dag da?

- Det var helt greit. Det er litt vanskelig å kjøre store triks på små hopp, og når alt er selvlaget. Men jeg er absolutt fornøyd, sier Aurdal, som representerte Norge under Sotsji-OL.

Resultater fra finalen

1. Aleksander Aurdal

2. Robert Ruud

3. Vinjar Slåtten

4. Sondre Lindkjølen

5. Peter Ulsletten

6. Max Larsen

alesaknder-aurdal
Foto: Anders Holtet

Aleksander Aurdal imponerte, ikke overraskende, de fleste under Big Air-konkurransen. Her i en double cork. Foto: Anders Holtet