Det var riktignok Jarred Martins dobbelkink-kræsj fra filmen The Doorstep Project som vant IF3s pris for verste kræsj, men Mats Georg Søftings bidrag var minst like spektakulært. På nokså uforklarlig vis kræsjer han i et tre, mens han gjør noe som ser ut som et slags forsøk på en dobbel backflip.

– Jeg prøvde vel på en backflipaktig sak, egentlig ved siden av treet, men fikk feilskjær, heter det feilskjær forresten? -Og mye mer flip enn jeg burde hatt, sier Søfting, som er en sentral figur i sørlandscrewet Ratnation.

Annonse

– Hva var planen, skulle du tappe treet?

– Jeg vet rett og slett ikke helt hva som var planen, det var et svakt øyeblikk for min del. Men kan ikke huske at jeg prøvde å hoppe inn i treet i alle fall! Det gjorde ikke vondt, det eneste som brakk var greina jeg traff, forteller Mats Georg.

INTERNASJONAL KLASSE: Denne kræsjen på Haukeli vakte internasjonal oppmerksomhet. Foto: Chris Helberg

Kræsjen skjedde da han var med Christopher Helberg og gjengen i Trashparty da de prøvde å filme bigcountry på Haukeli, til storsatsinga Video Entertainment.

Mats Georg Søfting er for øvrig en av stortalentene du kan lese mer om i årets Fri Flyt Skiguide, som du finner i kiosken!

Se filmen med årets ti verste kræsj:

handplanthår
handplanthår

MED KONTROLL: Vanligvis har kristiansanderen stålkontroll og stilen i orden.