– Hva er Ratnation?
– Ratnation er udefinert vil jeg si, men vi fant på navnet når vi begynte på Hovden i fjor høst, ettersom vi jo måtte kalle oss for et eller annet når vi skulle legge ut edits fra samlinger også videre. Da kom Einar Fuglem på Ratnation, og da ble det bare det. (Han mener selv han er fra Oslos verste østkant og har mye erfaring med tystere), sier Mats Georg Søfting, som har avslutningsparten i den nye Ratnation-editen.

– Hva er greia deres om dagen?
– Greia om dagen er at det ikke er snø, men vi er jo så heldige at vi har helårsparken i Tveit, som må være det feteste helårsanlegget i Norge. All cred til Jan og brettklubben som har ordnet det! Planen er å få filmet noe der før sommerferien er over.

Mats Georg Søfting er fra Kristiansand, men har ingen gode tanker om Dyreparken etter at de slakta alle kenguruene (blant annet en albinokenguru). Og slutta å bry seg om Start da han la fodballen på hylla i 3. klasse. Om skimiljøet i Kristiansand har han dette å melde:
– Skimiljøet i Kristiansand er lite. Vi som er aktive på store deler av sørlandskysten som jeg kjenner til, kan uten tvil telles på en hånd. På grunn av den lokale brettklubben og Wolfboy-ZING så kjører de fleste brett, så vi er i sterkt mindretall. Men vi hater snowboardere like mye uansett.

Nå går altså Mats på Skigymnaset på Hovden og henger mye i parken der, sammen med Ratnation-crewet sitt.
– På en skala fra 1 til 10: Hvor bra er parken på Hovden?
– Parken på Hovden er en god 7-er for min del. Vinteren i år fikk jo en dårlig start og Hovden hadde ikke mye å hente inn når det kommer til rails, så vi dro som regel med linja til Vierli og hadde kveldstreninger der. Det er jo bare en time unna. Lokal ildsjel Pål Berntzen har mekket noen rails som var oppe på slutten av denne sesongen, og det kommer nok flere til vinteren, så det gleder jeg meg til!