– Målet er lørdag 2. november. Da skal vi åpne to traseer ved Midtstasjonen på 600 meter hver. Det blir en treningstrasé og ei familieløype. Kommer det nok natursnø vil vi selvsagt åpne mer, sier driftssjef i Kvitfjell, Odd Stensrud.

Litt park fra første dag

Annonse

Ha tør ikke love noen voldsom terrengpark fra første åpningsdag på Kvitfjell, men tradisjonen tro satser de på å til noen elementer.

– Jeg er litt usikker, men vi har alltid prøvd å få til noe til sesongstarten, og det skal vi klare i år også. I midten av november skal deler av den ordinære parken være oppe og gå, sier Stensrud.

35 elementer

– Hvordan blir parken senere på vinteren?

– Målet er å ha parken i full vigør fra månedsskiftet november/ desember,  og da skal vi ha mellom 30 og 35 elementer totalt. Hvordan fordelinga blir mellom hopp og rails er ikke helt sikkert ennå, og det vil nok variere. Parken vil utvikles helt fram til sesongslutt.

Kvitfjell investerte i en rekke nye rails og andre parkelementer foran fjorårssesongen, og noen nye kommer til i år.

– Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger da vi økte parksatsinga i fjor, og den satsinga akter vi å fortsette, lover driftslederen. 

Nytt servicebygg

Av andre nyheter nevnes stor utbedring av kunstsnøanlegget og nytt servicebygg på vestsiden av fjellet. Terrengparken har allerede full snøkanondekning, men nå skal flere løyper få nettopp det.

– Vi jobber med en betydelig oppgradering av kunstsnøanlegget. Det blir snøkanoner i flere løyper, og flere løyper får full dekning, sier Stensrud. 

Vi har snakket med flere norske alpinanlegg om årets sesongstart, og flere kommer. Les mer her!