Klart for skredkonferanse

Den Nordiske Skredkonferansen 2011 arrangeres i Tromsø 4. - 6. november.

Sist oppdatert: 27. oktober 2011 kl 08.39
VIKTIG KONFERANSE: Denne karen burde nok tatt turen til Tromsø 4. november. Foto: Tore Meirik
VIKTIG KONFERANSE: Denne karen burde nok tatt turen til Tromsø 4. november. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 3 minutter

Mange interessante tema står på blokka foran årets skredkonferanse i Tromsø. Tindevegleder Tor Olav Naalsund, som er fast guide når Field Productions spiller inn skifilm i norske fjell, skal fortelle om skifilminnspilling og skred. Frikjørerne som lagde sin egen skredgruppe i Rauland kommer også, og vil fortelle om sitt viktige initiativ.

He er pressemeldingen fra arrangørene Fri Flyt, Norges Røde Kors Hjelpekorps, Den Norske Turistforening, Norges Geotekniske Institutt og Forsvaret:

Snøskred er et stadig mer aktuelt tema i friluftslivet. For hvert år ferdes flere mennesker i bratt terreng vinterstid. De to siste årene har det omkommet hele 23 mennesker i snøskred i Norge. Dette er en betydelig økning i forhold til «normalen» på 4-5 pr år de ti foregående år.
Den nordiske konferansen om snøskred og friluftsliv arrangeres annethvert år og er den fremste arenaen for utveksling av kompetanse og ideer om snøskred. I år er det Tromsø Røde Kors Hjelpekorps som er vertskap. Vi inviterer alle interesserte – profesjonelle, frivillige, redningstjenesten, forsvaret, myndigheter, toppturgåere, skiløpere og alle som bare er nysgjerrige på temaet – til å delta på konferansen.

LES OGSÅ: - Den viktigste skredredning er å ikke bli tatt. Intervju med Tor André Skjelbakken i Troms Røde Kors.

Konferansens form
Konferansen vil ha noen av de fremste ekspertene på området som innledere, samtidig som den i stor grad baseres på innmeldte foredrag fra deltakere. Språket på konferansen vil være hovedsakelig være skandinavisk, med noen innlegg og diskusjoner på engelsk. Forelesningene holdes i Auditorium 1 på Universitetet i Tromsø fra fredag 4. november til søndag 6. november. Interesserte kan finne mer informasjon på www.skredkonferansen.no og melde seg på til www.eksponert.no.

Konferansens tre hovedtemaer:

Skredvarsling
Norge har bare hatt en svært grov landsdekkende varsling av skredfare i forhold til landene i Alpene. Nå skjer det mye på dette området. NVE er i gang med et landsomfattende prosjekt, og i Romsdalen lages det detaljerte varsel for toppturfolk. I denne bolken ser vi på hvor arbeidet med skredvarsling står, hvilket potensiale dette har for å redusere skredulykker og ikke minst hvordan man kan bruke et skredvarsel.

Topptur-revolusjonen
Topptur er en ny folkesport i Norge, og mens folk tidligere ventet til etter førefallet er det nå full aktivitet gjennom hele vinteren. I denne bolken ser vi på hva slags fenomen dette er, hvilke utfordringer det gir i form av risiko og hva som kan gjøres for at ferdselen skal bli tryggere.

Skred og Skisenter
Løssnømulighetene utenfor de preparerte løypene er blant de største trekkplastrene for mange norske skianlegg. Likevel fraskriver skiheisselskapene seg ansvaret for sikkerheten til de som kjører her. I denne bolken ser vi på hvordan skianleggene håndterer risikoen for snøskred og hva som er alternativene til dagens praksis.

Skredkonferansen går av stabelen fra 4. til 6. november.

Publisert 27. oktober 2011 kl 08.39
Sist oppdatert 27. oktober 2011 kl 08.39
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

annonse
jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen